Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da: Kendilerine hayırları yok - SON DAKİKA HABERLERİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu ve Giresun'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Ordu'ya mayıs 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında şahsıma verdiği yüzde 62'yi aşan, Meclis'te Cumhur İttifakı'na yüzde 61'in üzerindeki desteği için şükranlarımı sunuyorum. Ülkeye eser kazandırma ve millete hizmet etme yolunda girdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alan Ordu safını bir kez daha göstermiştir.

        Dün Ordu'yla aramıza kimseyi sokmadık. Bugün de aramıza kimseyi sokmayacağız. İstismar politikası yapanlar, aramıza girmeye çalışanlar bunlara yer vermeyin. Biz aramıza tefrika sokmaya çalışanlarla yürümedik. Ordu'nun siyasi hokkabazlıklara değil esere, hizmete ihtiyacı var. Bu ülkenin her bireyi istediği partide siyaset yapma hakkına sahip. Bizim sadece şu anda Cumhur İttifakımız var, AK Partimiz var.

        REKLAM

        "KENDİLERİNE BİLE HAYIRLARI YOK"

        Siyasetin namusu var. Adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Biz yola çıktıklarımızla yolumuza devam ederiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı, Ordu'yu Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin örnek şehri yapmak için 31 Mart'a hazır.

        Eser ve hizmette ne belediyelerde ne iktidarda bizimle yarışabilecek parti mevcut değil. Milletimiz 17 seçimdir bizi sandıktan birinci çıkarmıyor. Türkiye'nin 21 yılda nereden nereye geldiğini herkes görüyor. Seçimlerde karşımıza çıkan partilerin kendilerine bile hayrı yok. Herkesin kavga halinde olduğu CHP'ye bakın, başka hissiyata kapılmak mümkün mü?

        "HİÇBİR YOLDA YAYA KALMADIK"

        Biz merkezi yönetimde miyiz? Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı? Hilmi Güler ve ilçe belediyelerimiz seçimi kazandığı anda, Cumhurbaşkanı AK Partili Erdoğan. Hükümet onda. Yerel yönetimde de aynı şekilde olduğu zaman Ordu'nun kılına zarar gelmez.

        Bugüne kadar hüsnü niyetle çıktığımız hiçbir yolda yaya kalmadık. Kafalarında dolaştırdıkları 40 tilkiyle önümüzü kesmeye çalışanların hiçbirinin sonu hayırlı bir durakta bitmedi.

        Önümüzdeki dönemde Ordumuzu büyütmeye, güzelleştirmeye devam edeceğiz.

        EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 3 BİN LİRA

        Depremden teröre hiçbir başlıkta en küçük zafiyete izin vermiyoruz. Küresel ve bölgesel gelişmelerin etkisiyle içinden geçtiğimiz meşakkatli dönemin milletimizi nasıl yorduğunu iyi biliyoruz. Bu kritik dönemde önceliği yatırıma, istihdama, üretime ve cari fazla yoluyla güçlenmeye verdik.

        Hayat pahalılığıyla mücadele zorlu geçiyor. Çalışanıyla, esnafıyla, emeklisiyle tüm kesimlerin satın alma gücünü koruyabilmeyi sağladık. Önümüz Ramazan ardından bayram. Bayram ikramiyelerinde artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayramda bu rakamı 3 bin liraya yükselteceğiz.

        İktidarımızın ilk dönemleri büyük ölçüde geçmişin eksiklerini telafi etmekle geçti. 2023 hedeflerimizle Cumhuriyetimizin ilk asrını hangi seviyede tamamlamak istediğimizi gösterdik. Şimdi de Türkiye Yüzyılı ile ülkemizin siyasetten ekonomiye her alanda geleceğin dünyasına hazırlıyoruz. 31 Mart'ta belediye başkanlarımızla Türkiye Yüzyılı şehirleri hedefimiz bu vizyonun ayrılmaz bir parçasıdır."

        GİRESUN'DE AÇIKLAMALAR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'nun ardından Giresun'da da açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "Giresun'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. Giresin şimdiye kadar girdiğimiz seçimlerde hamdolsun bizi hiç yalnız bırakmadı. Her zaman Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy oranlarıyla Giresunlu kardeşlerimiz bize sahip çıktı. 14-28 Mayıs seçimlerinde de Giresun yine kendisine yakışanı yaptı.

        Allah hepinizden razı olsun. Bu davaya, bu kardeşinize Cumhur İttifakı'na sahip çıktığınız için Mevla sizlerden razı olsun. Önümüzde çok kritik bir seçim daha var. Bundan 45 gün sonra hep birlikte tekrar sandıklara gideceğiz. Bu sefer il, ilçe ve beldelerimizi yönetecek kadroları belirleyeceğiz. Giresun'dan yine rekor bir oy alacağımızdan şüphe duymuyorum. Elbette bunun için her zamankinden daha çok fazla çalışacağız, daha çok koşturacağız.

        "TÜRKİYE TÜM ZOR SÜREÇLERİ EN BAŞARILI YÖNETEN ÜLKELERDEN BİRİ"

        Giresun'da kapı kapı, hane hane, sokak sokak dolaşmaya hazır mısınız. Pazar, çarşı, sokak ve caddede her zaman biz olacağız. Yapacaklarımız için milletimizden destek isteyeceğiz.

        Ülkemizin içinde yer aldığı coğrafya gerçekten sancılı günlerden geçiyor. İki komşumuz arasındaki savaş 2. yılını doldurmak üzere. Rusya-Ukrayna savaşında on binlerce insan öldü, onbinlercesi yaralandı. Yüzbinlerce insan göç etmek zorunda kaldı. Küresel ekonomi enerji ve gıda faaliyetlerin artışı sebebiyle ciddi sıkıntılarla karşılaştı. Doğalgaz fiyatlarının zirveye ulaştığı dönemlerde öyle günler gördük ki kimi Avrupa ülkelerinde lambalar söküldü, kombiler kapatıldı, devlet daireleri çalışanlarına battaniye dağıttı. Ama benim ülkemde doğalgaz aynı şekilde devam etti.

        Gabar'dan petrol çıkıyor mu? Gıda krizinden dolayı dünyanın birçok ülkesinde ciddi sıkıntılar, açlıklar, yokluklar yaşandı. Muhalefet tarafından sürekli bize örnek gösterilen ülkelerin kağıttan kaplan olduğu anlaşılmış oldu. Türkiye tüm zor süreçleri en başarılı yöneten ülkelerden biri. Üretimden, istihdamdan taviz vermedik. Destek ve hibe programlarımızla toplumuzun yanında yer aldık. Hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık. Ukrayna-Rusya krizinde başkaları gibi ateşe benzin dökmek yerine tüm imkanlarımızla yangını söndürmeye çalıştık.

        "SAVAŞ TELLALLIĞINA PRİM VERMEDİK"

        O dönem CHP ve ortakları bizi savaşa sürüklemek için çok çaba harcadı. Eksen kayması diye bir şey uydurarak Türkiye'yi birilerinin yanında savaşa dahil etmek için pekçok yol denediler. Savaş çığırtkanlığında 14-28 Mayıs seçimlerinde asılsız iddialarla Rusya'yı suçlamaya varacak kadar ileri taşıdılar. Biz bunlara kulak asmadık. Savaş tellallığına prim vermedik. CHP ve ortakları gibi meselelere batılıların gözünden değil milletimizin zaviyesinden baktık. Siz ne diyorsanız o dedik. Türkiye'nin çıkarları neyi gerektiriyorsa milletimiz için en iyisi, doğrusu neyse onu yapmanın gayretinde olduk.

        Zaman bizi haklı muhalefeti yine haksız çıkardı. Bugün elimizi vicdanımıza koyup muhasebe yaptığımızda ne kadar basiretli davrandığımızı çok daha iyi anlıyoruz. Tüm kışkırtmalara, kirli senaryolara rağmen Karadeniz'in huzuru bozulmadı. Giresun'la birlikte Karadeniz'deki tüm illerimizi tedirgin edecek ekonomik ve güvenlik açısından zora sokacak hiçbir hadise yaşanmadı.

        Usta bir satranç oyuncusu gibi yapacağımızı aynen yaptık. Çok iyi planladık ve kararlılıkla hayata geçirdik. Böylece Türkiye'yi çok tehlikeli bir süreçten tek bir vatandaşımızın kılına bile zarar gelmekten çıkarmayı başardık.

        "VAHDET OLMADAN RAHMET OLMAZ"

        Karadeniz'den Ortadoğu'ya bölgemiz bir yangın yerine dönmüşken yeni düşmanlıklar, yeni gerilimler olmasın diye çaba harcıyoruz. Bizim dış politikada tek bir amacımız vardır, o da dostlarımızın sayısını mümkün olduğunca çoğaltmaktır. Türkiye Yüzyılı'nın aynı z amanda barışın da yüzyılı olmasını istiyorsak dost ve kardeş ülkelerle işbirliğimizi geliştirmekten başka yolu yok.

        Kardeş ülkelerle birbirmize kenetlenmek mecburiyetindeyiz. Görüş ayrılıklarına takılıp kalmak yerine işbirliği alanlarına odaklanmak zorundayız. Vahdet olmadan rahmet olmaz.

        Bilhassa Gazze'deki akan kanı durdurmak, İsrail'in katliamlarının önüne geçmek istiyorsak kardeşlerimizle saflarımızı sıklaştırmak gerekiyor. BAE ve Mısır ziyaretimiz bu açıdan çok başarılı geçti. Devlet başkanlarıyla ticaret ve yatırımların yanısıra Filistin meselesini de detaylıca konuştuk. Her iki ülkeyle işbirliğimizi güçlendirmeye karar verdik.

        "İSRAİL'İN KATLİAMLARI GİDEREK ARTIYOR"

        7 Ekim'den beri Gazze'ye insani yardım malzemesini gönderiyoruz. Ulaştırılmasında Mısır makamlarıyla koordinasyon içinde hareket ettik. 34 bin tondan fazla insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik. Önümüz Ramazan. İsrail'in katliamları giderek artıyor. Gazze halkının direniş ve mücadele azmini kıramayan İsrail açlıkla teslim olmaya zorluyor. Amacımız bir an önce ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasıdır.

        Ramazan'da Gazze'ye daha fazla el uzatmamız, daha fazla yardım etmemiz bizim kardeşlik görevimizdir. Unutmayın men sadara zafera! Kim sabrederse zafere o ulaşır. İnşallah bu yardımların sevkinde de Mısır'la işbirliği içinde olacağız. Gazze halkının kendi topraklarından sürgün edilmesine karşı da Mısır'la beraber hareket edecek. Bizim bu hassasiyetlerimizi CHP ve şürekası anlamıyor. Onların gündeminde ne vahşet, işgal ve yıkım var. CHP yönetimi Balkanlar, Kafkasya, Afrika ve gönül coğrafyamızın diğer yandaki krizlerin hiçbiriyle ilgilenmiyor.

        "DIŞ POLİTİKADA ADIMLARIMIZI ATARKEN SİZE BAKIYORUZ"

        CHP'nin acemi genel başkanı sabır genel başkanı ve sütre gerisinden bu partiyi yönetenlerin tamamının öncelikli gündemi kupon belediyeleri kimin adamının yöneteceği meselesidir.

        Bunun dışında inanın dünya batsa kıyamet kopsa, üçüncü cihan harbi çıksa bunların zerre kadar umrunda olmaz. Hiçbir şeyi görmüyorlar, duymuyorlar, varsın bu krizlerle ilgilenmesinler, milletimizin bizim doğru yolda olduğumuzu çok iyi biliyor ve görüyor. Biz dış politikada adımlarımızı atarken size bakıyoruz. Milletimize bakıyoruz. Milletimiz ne derse onu yapıyor, devletimizi neyi gerektiriyorsa devletimizle onu yapıyoruz.

        "BİZ İŞ YAPMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ"

        Bundan sonra da milletin çizdiği istikamatte yürüyeceğiz. Bize uzatılan barış elini havada kesinlikle bırakmayacağız. Fitnecilerin aramıza nifak tohumları ekmesine müsaade etmeyeceğiz. Türk ve İslam dünyası olarak birlik, beraberlik, dayanışma içinde mücadelemizi sürdüreceğiz.

        CHP'li yöneticilerin verdiği belediyeler meydan muhaberesi CHP'ye oy veren kardeşlerimizi ilgilendirir. Biz iş yapmanın, eser üretmenin, hizmet etmenin gayretindeyiz. Bunun en yakın şahidi Giresunlu kardeşlerimizin bizatihi kendileridir. Giresun'a son 21 yılda 110 milyar tutarında kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 2010 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimize üniversitemizi kurduk. Gençlik ve Spor'da yaklaşık 8 bin kapasiteli yurt binaları açtık. 2 stadyum dahil toplam 58 spor tesisi kazandırdık. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 4 milyar lira tutarındaki kaynakla destek olduk. Sağlıkta 1375 yataklı 17 hastane dahil 53 sağlık tesisi yaptık.

        Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 3788 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 751 konutun yapımına devam ediyoruz. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 1584 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. 3 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Bulancak millet bahçemizi tamamladık. Şebinkarahisar millet bahçemizin de projelendirme çalışmaları sürüyor.

        Ulaştırmada bölünmüş yol uzunluğunu 128 kilometreye ulaştırdık. Karadeniz sahil yolunu yaptık. Toplam 5 bin 900 metre uzunluğunda Eğribel Tüneli'ni tamamladık. Yaklaşık 2 k ilometrelik bağlantı yolunu bu yıl hizmete açıyoruz.

        Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Türkiye ve Avrupa'nın ilk denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı şehrimize kazandırdık. Yolcu trafiği geçtiğimiz yıl neredeyse 1 milyona ulaştı. Giresun'a 7 baraj, 7 sulama tesisi, 90 taşkın k oruma tesisi, 3 gölet ve 95 hidroelektrik santrali inşa ettik. Giresun'da 91 dekar zırai araziyi sulamaya açtık. 166 yerleşim yerini ve 18 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk.

        "ÇANAKÇI'YA DOĞALGAZ ARZI SAĞLAMAYI PLANLIYORUZ"

        Giresunlu çiftçilerimize 3,2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. 3 yeni organize sanayi bölgesi, 1 teknokent kurduk. Şebinkarahisar'a kuracağımız organize sanayi bölgesinde istihdamı artıracağız. Enerjide merkez dahil 14 ilçemizi doğalgazla buluşturduk. Bu yıl içinde Eynesil'e 2025 yılında, Çanakçı'ya doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz.

        Tüm bu yatırımlar ve eserler bizim amacımızı ve gayretimizi ortaya koymaktadır. İnşallah 31 Mart'tan sonra çok daha fazlasını yapacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır kardeşim diğer 80 vilayetimiz gibi Giresun'la'da yakından ilgileniyor. Belediye başkanımız Aytekin Şenlikoğlu kardeşimiz Giresun için gece gündüz demeden çalışıyor. Biz de şehrimizin her meselesini, projesini bizzat takip ediyoruz.l 31 Mart'ta bu tablonun güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Giresun'dan yine rekor oy bekliyorum. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

        İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLANDI

        Giresun Belediye Başkan adayımız Aytekin Şenlikoğlu

        Çamoluk Belediye Başkan adayımız Ergün Bakırhan

        Çanakçı Belediye Başkan adayımız Sedat Koca

        Dereli Belediye Başkan adayımız Kazım Zeki Şenlikoğlu

        Doğankent Belediye Başkan adayımız Ruşen Özden

        Espiye Belediye Başkan adayımız Mustafa Karadere

        Eynesil Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayımız Bağış Gülük

        Görele Belediye Başkan adayımız Ahmet Süleymanoğlu

        Keşap Belediye Başkan adayımız Tuncam Muhammet Arıcan

        Piraziz Belediye Başkan adayımız Mahmut Esat Ayyıldız

        Şebinkarahisar Belediye Başkan adayımız Ömer Şentürk

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ