Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayları ve siyasiler de oyunu kullandı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'na gelerek saat 11.45 sularında oyunu kullandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oyumuzu kullandıktan sonra tabii söylenecek en değerli şey Türk demokrasisi için bugün sabah itibarıyla İçişleri Bakanımdan aldığım bilgilere göre de olaysız bir şekilde süreç devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Deprem bölgesinde de vatandaşlarımız büyük bir şevkle aşka oylarını kullanıyorlar. Orada da bir sıkıntı yok. Temennim odur ki akşam sayımlardan sonra ülkemiz, milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceği Rabbimden niyaz ediyoruz. Bütün seçmenlerimizin hiç endişeye kapılmadan akşam saat 17.00’ye kadar oylarını kullanmaları Türk demokrasinin gücünü göstermesi bakımından çok önemlidir. Bütün sandık kurulları başkan ve üyelerine başarılar diliyorum" diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru üzerine seçimi İstanbul'da takip edeceğini söyledi.

        REKLAM

        TBMM BAŞKANI ŞENTOP: OLGUNLUK İÇERİSİNDE GEÇİYOR

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Üsküdar'da kullandı.

        Üsküdar Küçük Çamlıca Mahallesi'ndeki Şadıman - Polat Çebi İlkokulu'na gelen Şentop, oyunu kullanacağı 3295 nolu sandığın bulunduğu sınıfın önünde sırada beklerken vatandaşlarla sohbet etti.

        Oy kullanacağı sınıfa giren Şentop sandıkta görevli başkan ve müşahitlerle selamlaştı. Şentop'a ayrıca eşi Sabriye Şentop, kızları Saliha Gülru Şentop ve Seniha Begüm Şentop eşlik etti. Görevlilere kimliğini ibraz eden Şentop kabine geçip oyunu kullandıktan sonra zarfı sandığa attı.

        Şentop, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, öncelikle bütün seçmenler ve vatandaşlar için kolaylıklar dilediğini belirterek "Sükûnet içerisinde, kurallara uygun... Türkiye 110'a yakın seçim yaptı 1950'den beri... Olgunluk içerisinde geçiyor, ben takip ediyorum. Biz de oyumuzu kullandık; ben, iki kızım, eşim beraber... Memleketimiz için, Türkiye için, milletimiz için hayırlı olsun inşallah. Akşam da artık sonuçları takip edeceğiz, bekleyeceğiz." diye konuştu.

        REKLAM

        MİLLET İTTİFAKI ADAYI KILIÇDAROĞLU, SEÇMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

        Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı.

        Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile oy kullanacağı Çukurambar Mahallesi'ndeki Arjantin İlkokulu'na geldi. Sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 4221 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

        Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, sandığa gidip oy kullanan bütün seçmenlere teşekkür ederek, sevgi ve saygılarını sundu. Kılıçdaroğlu, "Hepimiz demokrasiyi çok özlemişiz. Hepimiz birlikte olmayı çok özlemişiz. Hepimiz kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz, inşallah bu ülkeye baharlar gelecek ve baharlar hep devam edecek." diye konuştu.

        Oy kullandıktan sonra evine geçen Kılıçdaroğlu, buradaki gazetecilerin sorusu üzerine "Demokrasiyi özledik, gereğini yaptık." dedi.

        REKLAM

        ATA İTTİFAKI ADAYI OĞAN: SEÇİMİ BAYRAM HAVASINDA GEÇİRELİM

        Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Buradan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen herkes oy kullansın. Sükunetle suhuletle bu seçimi bir bayram havasında geçirelim, hayırlı olsun" dedi.

        Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için eşi Gökçen, çocukları Göktürk ve Zeynep ile Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'ne gelen cumhurbaşkanı adayı Oğan, 1276 numaralı sandıkta oy kullandı.

        Oy kullanma işlemini saat 11.30'da tamamlayan Oğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Buradan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen herkes oy kullansın. Sükunetle suhuletle bu seçimi bir bayram havasında geçirelim, hayırlı olsun" dedi.

        Oğan, bir gazetecinin "Heyecanlı mısınız?" sorusuna, "Heyecanlıyız tabii, olmaz mıyız?" yanıtını vererek, eşinin ise erken saatlerde oyunu kullandığını kaydetti. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden ve aile fotoğrafı çektiren Oğan çifti, daha sonra okuldan ayrıldı.

        MUHARREM İNCE: BUNLARI ORTAYA ÇIKARAN, MONTAJ YAPAN FETÖ

        Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve eşi Ülkü İnce, Ankara'daki Yaşamkent Şener Çakmak Anadolu Lisesinde 4617 no'lu sandıkta oylarını kullandı. Ardından basın mensuplarına açıklama yapan İnce, kendisi ile ilgili yayınlanan kaset ve dekontların sahte olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "Bunların hepsinin sahte olduğunu, (videodaki) o kişinin ben olmadığımı, dekontların olmadığını Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı. Buna rağmen siz (basın mensupları) kaset komplosu falan diye yazıyorsunuz. Çok ayıp ediyorsunuz. Ortada bir iftira var. Ortada bir montaj var. O dekontlar gerçek değil. O videolar gerçek değil. Bunu Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı. Ortada bir terör örgütü var. FETÖ var. Bunu görmüyor musunuz? Lütfen haberlerinizi doğru yapınız. Kaset komplosu falan yok. Görüntüler İsrailli bir porno sitesinden alınmamış mı? Çok rica ediyorum bunu düzeltin. Haysiyetimle, şerefimle oynamayın. 17 kişi gözaltında. Arkasında terör örgütü var. Kendimi, onurumu, şerefimi Türk devletine emanet ettim ben. Ama bunları ortaya çıkaran, montaj yapan FETÖ. Bunu yayanların her birine dava açacağım."

        DEVLET BAHÇELİ: SİYASİ HAYATIMDA ÖNEMLİ BİR SEÇİM

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. Partililerle oyunu kullanacağı Anıttepe Ortaokulu'na gelen Bahçeli, 1296 numaralı sandıkta oy verdi.

        Burada görevlilerle selamlaşan Bahçeli, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Cenabıallah nasip etti, oyumuzu verme görevimizi yerine getirmiş olduk. Siyasi hayatımda önemli bir seçim. Bu seçime yüksek bir katılım olduğu görülmekte, inşallah milletimize hayırlı uğurlu olsun, bütün siyasi partilerimize başarılar diliyorum."

        Bahçeli, gazetecilerin sorusu üzerine, sonuçları parti genel merkezinden takip edeceğini söyledi. Devlet Bahçeli, okul bahçesinde vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

        MUSTAFA DESTİCİ : MİLLETİMİZİN, SEÇMENİMİZİN VERDİĞİ KARARA HEPİMİZ SAYGILI OLACAĞIZ

        Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanmak üzere Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine partililerle geldi. Nüfus cüzdanı bilgilerinin kontrol edilmesinin ardından 1210 numaralı sandıkta oyunu kullanan Destici, sandık görevlilerine kolaylıklar diledi.

        Destici, oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin güçlü bir seçim tecrübesi olduğunu belirterek, "Türkiye, tarihi ve kritik bir seçim gerçekleştiriyor. Lakin Türkiye seçim deneyimi çok yüksek olan bir ülke, seçime katılımın dünyada en yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor. Güçlü bir demokrasisi var, güçlü bir seçim tecrübesi var, yasaları, teamülleri var" diye konuştu.

        Huzur ve kardeşlik içinde oyların kullandığını, sandık güvenliği konusunda da kimsenin bir endişesi olmaması gerektiğini dile getiren Destici, sandıklarda sandık başkanlarının, görevlilerinin, müşahitlerin özverili görev yaptığını söyledi.

        Katılımın yüksek olduğu bir seçim beklediklerini ifade eden Destici, "Vatandaşlarımızın şu anda oy kullanma işlemi devam ediyor. Devletimizin varlığını, ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin kardeşliğini, istiklalini ve istikbalini gözeterek terörle mücadele başta olmak üzere ülkemiz için, devletimiz için yapılan bütün yatırımları, atılımları, bunları gözeterek oy kullanacaklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        Destici, seçimlerin ülkeye, millete hayırlı olması, demokrasiye güç vermesi temennisinde bulunarak, şunları kaydetti: "Milletimizin, seçmenimizin verdiği karara hepimiz saygılı olacağız. Başka türlü sonuç bekleyenler, ülkeyi kaosa ya da karışıklığa götürme hevesi içinde olanlar milletimizin direnciyle her zaman karşılaşmıştır, yine karşılaşacaktır. Devletimiz de gerekli her türlü tedbirleri zaten bu yönde almıştır."

        Türkiye'nin bir çok seçim geçirdiğini, bundan sonra da seçimlerin yaşayacağını belirten Destici, önemli olanın devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin birliği ve kardeşliği olduğunu söyledi.

        Öte yandan ikameti Ankara'da bulunan Destici'nin, Yüksek Seçim Kurulu kararı gereği aday olduğu bölgeden oy kullanması için gerekli evrakın aslının yanında olmaması sebebiyle partililer ile sandık görevlileri arasında tartışma yaşandı.

        Bunun üzerine okuldan ayrılan Destici, gerekli evrakla tekrar geldiği okulda oyunu kullandı. Destici, daha sonra okul bahçesinde seçmenler ve çocuklarla bir süre sohbet etti.

        MERAL AKŞENER: AZİZ MİLLETİN VERECEĞİ KARAR BİZLERİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde, 2127 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Akşener, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Ailesiyle vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini belirten Akşener, seçimin millet ve ülke için hayırlara vesile olmasını diledi.

        Çok güzel bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Akşener, "Özellikle Millet İttifakı olarak. Uyumlu, birbirine yol veren, birbiriyle dostluk içerisinde. Birimiz bir şehirdeyse diğer arkadaşımız bir başka şehirde çalıştık ve iddia ediyorum en fazla seçmene ulaşan bir organizasyonun içinde yer aldık." diye konuştu.

        Akşener, 45 yerde miting, 54 noktada da program yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Sadece ben, 66 civarında 66 noktada. Sayın İmamoğlu, Sayın Mansur Yavaş aynı şekilde. Sayın Kılıçdaroğlu aynı şekilde. Yani hepimiz çalıştık ve çok fazla insana ulaşıp dertlerimizi anlatmaya çalıştık. En önemlisi de kutuplaştırmadan. Yani bu seçimde Millet İttifakı bileşenleri olarak yapmaya çalıştığımız şey, bizim seçmenin derdini dinleyip onlardan aldığımız bilgiler ışığında çözümler üretmek, projeler üretmek."

        Seçmenin "velinimet" olduğunu aktaran Akşener, 3 yıldır Türkiye'de bu tutumu öne çıkarmaya çalıştığını ifade etti.

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şu görüşleri dile getirdi:

        "Çok iftiralar, çok hakaretler, çok abuk sabuk şeyler yaşadık ama hiçbirinin şu an için önemi yok. Bundan sonra herkesin hür ve vicdanına danışarak kullanacağı oyların sandıktan çıkan sonuçlarına, yani milletimizin sandığın içine attığı oyların sonuçlarına hepimizin saygı gösterme... Yani talep eden kimdir, siyasetçidir. Talep eden nedir, buna saygı göstermesi ve çıkan sonuca 'amenna ve saddakna' demesi, 'baş üstüne' demesi kısmına geçiyoruz artık. Aziz milletin vereceği karar bizlerin başımızın üstündedir. İnşallah her şey güzel ve iyi olacak."

        Akşener, seçimi Ankara'da takip edeceğini anlattı.

        Bütün annelerin bugününü kutladığını dile getiren Akşener, "Evlat sahibi olsun olmasın bütün kadınların Anneler Günü'nün... Çünkü doğurma yeteneği bir tek bizde, dolayısıyla kutluyorum. Bu arada tabii bunu hemen yayınlamayacaksınız ama bir Anneler Günü hediyesi de isterim yani." ifadelerini kullandı.

        Daha sonra bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektiren Meral Akşener, Ankara'ya gitmek üzere okuldan ayrıldı.

        ALİ BABACAN: HEPİMİZ İÇİN, DEMOKRASİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

        DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullanmak üzere saat 10.15'te Bilkent Emlak Bankası Ortaokulu'na geldi.

        Bir süre oy kullanmak için sıra bekleyen Babacan, vatandaşların sırasını vermesi üzerine eşi Ülkü Zeynep Babacan ile 4572 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Babacan, "Hepimiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" ifadesini kullandı. Bir gazetecinin "Oy pusulasını katlayabildiniz mi?" sorusuna Babacan, "Evet dikkatli katladım, mürekkep sağa sola bulaşmasın diye" yanıtını verdi.

        Karşılaştığı mahalle muhtarının, vatandaşların oy kullanmak için saat 08.00'den itibaren sıraya girdiğini söylediğini aktaran Babacan, katılımın yoğun olduğunu vurguladı. Seçimlerin, demokrasinin bayramı olduğunu belirten Babacan, "Milli iradenin tecelli ettiği, halkımızın açıkça egemenliğini ilan ettiği bir gün" dedi.

        Demokrasiyi çok önemsediklerini söyleyen Babacan, "Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda bu seçimlerin bütün dünyada demokrasi özlemi çeken bütün insanlar için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

        Babacan, seçim sonuçlarını nerede takip edeceğinin sorulması üzerine, parti genel merkezinde olacağını ifade ederek şunları kaydetti: "Akşam saat 21.00 ve sonrasında da cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ile genel başkanlarla beraber takip etme kararı aldık. Saat 21.00'den sonra ben de CHP Genel Merkezi'ne geçeceğim. Diğer genel başkanlarla beraber sonuçları oradan takip edeceğiz."

        Babacan ve eşi Ülkü Zeynep Babacan, tüm annelerin Anneler Günü'nü de kutladı. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Babacan çifti, daha sonra okuldan ayrıldı.

        DAVUTOĞLU OYUNU EYÜPSULTAN'DA KULLANDI

        Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy verdi.

        Eyüpsultan'da bulunan Nejat Sabuncu İlkokuluna Eşi Sare Davutoğlu ile gelen Ahmet Davutoğlu, oy kullanacağı sandıktaki kadın görevlilere karanfil verip, Anneler Günü'nü kutladı.

        Eşi ile 2249 numaralı sanıkta oyunu kullanan Davutoğlu, zarfı kutuya attıktan sonra "Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

        Ardından okul önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk seçimine girildiğini vurgulayarak, "İnşallah 1950'den bu yana olduğu gibi, bundan sonra da nice seçimler hep olacak. Çok partili sistemde milletin kullandığı iradeyle seçim üzerinden ülkeyi bir emanet olarak devralan iktidarlar, süreleri boyunca bu emanete sadık kalmak için çalışmak durumundadır." ifadelerini kullandı.

        Ahmet Davutoğlu, kampanya süresince siyasiler olarak çok konuştuklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

        "Bugün halkın konuşma vakti. 'Halk ne konuşursa doğru konuşur' diye düşünmemiz, bu halkın kararı ne olursa ona hiç tereddütsüz saygı göstermemiz gerekir. Bu, Türkiye'de demokratik bilincin yansıması olacak. Ben, 14 Mayıs 1950'de olduğu gibi Türkiye'de çok partili sistemde demokratik teamüllerin oluşması açısından bir dönüm noktası olacağı kanaatindeyim. Biz önümüzdeki yüzyıla, demokratik hukuk devletine dayalı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, dünyada itibarlı, kendi içinde toplumsal barışı sağlamış, bütün kesimleriyle, farklı düşünceleriyle, inançlarıyla, barış içinde yaşayan bir toplum olma idealiyle girmek durumundayız. Seçimler, bu idealin gerçekleşmesine vesile olacak."

        Anadolu'da seçim bayramının en iyi şekilde, barış içinde yaşanacağı ümidiyle milleti saygı ve muhabbetle selamladığını dile getiren Davutoğlu, partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        ZEKERİYA YAPICIOĞLU: HERKESİN OLGUNLUKLA KARŞILAMASI LAZIM

        Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Başakşehir'de kullandı. Kayaşehir Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu'na gelen Yapıcıoğlu, 1250 numaralı sandıkta oy verdi.

        Yapıcıoğlu, oyunu kullandıktan sonra okulun bahçesinde basın mensuplarına, seçimin Türkiye'ye hayırlı olmasını dilediğini söyledi. Seçimin kazasız belasız sonuçlanmasını istediklerini belirten Yapıcıoğlu, "Vatandaşımızın, milletimizin iradesinin sağlıklı şekilde sandığa yansımasını temenni ediyorum. Biraz gergin bir seçim süreci geçirdik. Özellikle kullanılan dilden çok şikayet ettik. Sert bir üslup vardı. Çok şükür bu üslup tabana çok yansımadı. İnşallah seçimden sonra da yansımaz. Neticede sandıkta ne sonuç çıkarsa çıksın herkesin bunu olgunlukla karşılaması gerekir." dedi.

        Yapıcıoğlu, milletin refahına, huzuruna, birliğine ve ülkenin tam bağımsızlığına giden bir yol için en hayırlı sonuç neyse onun çıkmasını temenni etti.

        ERKAN BAŞ, SIRADA OY PUSULASINI İNCELEDİ

        Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı.

        Eşi Gülçin Baş ile Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen Baş, nüfus cüzdanını görevlilerin kontrol etmesinin ardından 1094 numaralı sandıkta oy verdi. Sandık görevlileriyle bir süre sohbet eden ve kabin sırası beklerken oy pusulasını inceleyen Baş, daha sonra oy kullanmaya gelen partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        MUSTAFA SARIGÜL: SEÇİMİN KAZANANI KAYBEDENİ OLMAZ

        Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan milletvekili adayı Mustafa Sarıgül oyunu kullandı. Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik Ortaokuluna gelen Sarıgül, vatandaşlar ve sandık görevlileriyle selamlaştıktan sonra 1071 numaralı sandıkta oy verdi.

        Sarıgül, oy kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, "Siyasiler söyleyeceğini söyledi artık sandık ve Erzincan konuşacak. İnşallah Erzincan'ımıza ülkemize hayırlı ve uğurlu olur, demokrasi kazanır. Seçimin kazananı kaybedeni olmaz, her zaman cennet vatanım ve Türkiye'm kazansın. 1071 numaralı sandıktayım, Malazgirtlerden Kocatepe'deyim. Bu sandık da benim için son derece anlamlı. Atalarımızın, dedelerimizin ve edatlarımızın sandığı. İnşallah Erzincan kazansın, Türkiye kazansın hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

        Anneler Günü'nü kutlayan Sarıgül, " 'Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar', bu oyumu bütün annelere vakfediyorum" ifadesini kullandı.

        PERVİN BULDAN: BÜYÜK BİR HEYACAN VAR

        HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Van'da oyunu kullandı. İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne gelen Buldan, vatandaşları selamladıktan sonra kayıtlı bulunduğu 1106 numaralı sandığın kurulduğu sınıfa gitti.

        Burada oyunu kullanan Buldan, gazetecilere, uzun süredir çalıştıklarını ve bugün emeklerinin karşılığını alacaklarına inandığını söyledi.

        Ülkenin her yerinde insanların sandık başına gittiğini belirten Buldan, "Umut ediyor ve diliyorum ki kullanılan bütün oylarımız bu ülkenin huzuruna, refahına, sevgisine, barışına, adaletine, demokrasisine vesile olur. Bugün yapılan seçimlerle bir değişim ve dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu hepimiz bekliyoruz. Herkese kolaylıklar diliyoruz. Büyük bir umut, büyük bir heyecan var. Hepinizin yolu açık olsun. Mutlaka kazanacağımıza yürekten inanıyorum." diye konuştu.

        MİTHAT SANCAR: EN ÖNEMLİ SEÇİMLERİ YAŞIYORUZ BUGÜN

        HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara'da oyunu kullandı. Yeşil Sol Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Mithat Sancar, eşi Türkan Sancar ile Çankaya Ayten-Şaban Diri İlkokulu'nda 4409 numaralı sandıkta oy kullandı. Sancar, çıkışta yaptığı açıklamada, "Türkiye tarihinin en önemli seçimlerini yaşıyoruz bugün. Önümüzdeki dönem gerçekten çok önemli bir başlangıç olacak. Oyumuzu demokratik dönüşüm ve barış için kullandık. Bu seçimler sadece Türkiye için değil, dünya için de önemli ve ilham olacak" dedi.

        GÜLTEKİN UYSAL: ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAĞINA İNANIYORUM

        Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, oyunu memleketi Afyonkarahisar'da kullandı. Gültekin Uysal, eşi Hatice Uysal ve partililerle Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla oyunu kullanmak için Selçuklu İlkokulu'na geldi. DP Genel Başkanı Uysal, oyunu 1226 No'lu sandıkta kullandı.

        Uysal, çıkışta basın mensuplarına, 14 Mayıs 2023 tarihinin milletin derinden nefes almasına vesile olacağını söyledi. Türk demokrasisinin en önemli sermayesinin kavgasız, dövüşsüz iktidarları değiştirebilme kabiliyeti olduğunu kaydeden Uysal, şu ifadeleri kullandı:

        "Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Güzel bir havada artık baharın sonu yazın başlangıcı, milletin de bu manada havaya, toprağa, suya cemreler düştüğü gibi her bir oy sandığa cemre olarak düşecektir. Milletin olduğu kadar kadim coğrafyanın, insanlığın da tarihin de önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyorum" diye konuştu.

        EKREM İMAMOĞLU: ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN

        İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Beylikdüzü'nde kullandı. Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine eşi Dilek ve oğlu Selim ile gelen İmamoğlu, 2224 numaralı sandıkta oyunu verdi.

        Daha sonra kendisini okul bahçesinde bekleyen gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Seçimlerde görev alan herkese teşekkür eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

        "Bu seçimin sonuçlarının güçlü bir demokrasiyi yurdumuza getirmesini, milletimizin artık siyasetin kutuplaştırıcı dilinden uzaklaştığı, siyasetin milletine hizmet aracı olmasının gerçeklikle buluştuğu bir seçim olmasını diliyorum. Özellikle sandıkta görev alan herkese minnet duyuyorum, teşekkür ediyorum. Bugün emniyet güçlerimizden sandıktaki memurlara, ilçe seçim kurullarından, il seçim kurullarına, Yüksek Seçim Kurulu üyelerinden başkanına, bütün yetkililerin milletimizin namusu olan oyuna, sonuna kadar sahip çıkacağına inanıyorum."

        Seçim sürecini Ankara'da takip edeceğini belirten İmamoğlu, "Hiçbir sıkıntı olmadan, kimse kimseye kötü söz söylemeden sandıklara atılan her oyun tek tek ahlaklı bir şekilde sayılıp sonuca kavuştuğu ve sonucun demokratik bir biçimde karşılandığı bir gün, akşam diliyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

        İmamoğlu, oy kullanmaya gelen seçmenlerle okul bahçesinde fotoğraf çektirdi, annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

        MANSUR YAVAŞ: TAKDİR MİLLETİMİZİN

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ile birlikte oyunu kullandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, oyunu Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda kullandı.

        Eşi Nursen Yavaş ile 4089 numaralı sandıkta oy veren Mansur Yavaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Anneler Günü'nü kutladı. Seçim sonuçlarının Türkiye için güzel sonuçlar doğurmasını dileyen Yavaş, "Takdir milletimizin. Vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Katılım çok yüksek, değişim ihtiyacı belli. İnşallah çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

        Yavaş, açıklamasının ardından kendisini bekleyen vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

        FATİH ERBAKAN: DEVLETE HAYIRLI OLSUN

        Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı.

        Erbakan, eşi Beyza Molu Erbakan ile oyunu kullanmak için Balgattaki Dr. Binnaz Ege Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesine geldi.

        Erbakan ve eşi "4446" numaralı sandıkta oylarını verdi. Fatih Erbakan, gazetecilere, seçimlerin ülkeye, millete ve devlete hayırlı olmasını diledi.

        Seçimlerin ülke genelinde huzur ve barış içerisinde gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Erbakan, parti genel başkanı olarak ilk defa seçimlere girmenin de kendisi için ayrı önem taşıdığını söyledi.

        Erbakan, "Önemli olan, inşallah yeni kurulacak hükümetin, iktidarın, yeni belirlenecek Meclisin verimli bir şekilde çalışması ve milletimizin, ülkemizin, devletimizin hayrına işler yapmasıdır. Temennimiz, dileğimiz, duamız bu yönde" dedi.

        TEMEL KARAMOLLAOĞLU: MİLLETİMİZ, SON TERCİHİNİ BUGÜN BELİRLEYECEK

        Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, oyunu Ankara'da kullandı. Temel Karamollaoğlu ile eşi Ayşe Yasemin Karamollaoğlu, Çankaya Lisesi'nde 1048 numaralı sandıkta oy verdi. Karamollaoğlu, 3 ayı oldukça yoğun bir çalışma içinde geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

        "Milletimiz, son tercihini bugün belirleyecek, öyle ümit ediyoruz. Gece yarısına doğru bütün sandıklar açılmış olacak. Sayılar hemen hemen tamamlanmış olacak. Ufak tefek ihtilaflı konular olursa onlar da yarın sabaha kadar çözülecek. Aynı kanaatte veya farklı kanaatlerde olabiliriz. Mühim olan memleketimizin, milletimizin huzur içinde bundan sonraki hayatı devam ettirebilmesi. Cenabıhak'tan, bütün çalışmalarımız neticesinde elde edilecek sonucun, hayırlara vesile olmasını diliyorum."

        FUAT OKTAY: SÖZ DE KARAR DA MİLLETİMİZİN

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, seçim bölgesi Ankara Yenimahalle’de, 1203 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

        Oktay, Seçim bölgesi olan Ankara Yenimahalle’de Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 1203 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oktay, oy kullanmaya eşi Hümeyra Şahin Oktay ile birlikte geldi. Oy sırasında bekleyen ve vatandaşlarla sohbet eden Oktay, seçimlerin bayram havası ve demokrasi şöleni içerisinde gerçekleştiğini belirterek milletin kararının bekleneceğini belirterek şöyle dedi:

        "Bugün bayram havası, demokrasi şöleni içerisinde tüm Türkiye’de hem Cumhurbaşkanlığı hem milletvekili seçimleri için sandık başındayız. Çok yoğun bir katılım var. Ankara'da şenlik havasını, bayram havasını, demokrasi şölenini görüyor, yaşıyoruz. İnşallah Türkiye için hayırlı olacak, çok daha güçlü çok daha geleceği, aydınlığı parlak Türkiye Yüzyılı’na hep birlikte yürüyeceğiz. Artık bugün doğru adam için söz de karar da milletimizindir. Milletimiz kararını verecektir, hepimiz de bu karara saygılı olacak. Türkiye için son derece güzel günleri birlikte yaşayacağız. Ben buradan özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Tüm dünya bu seçimleri yakinen takip ediyor. Aynı zamanda Türkiye’deki demokrasi olgunluğunun bir göstergesini de yaşıyoruz. Ben ısrarla iddialı bir biçimde de ortaya koymak istiyorum. Türkiye kadar dünyada seçimlerini şeffaf yapan yapabilen olgunluk bir bayram havası içerisinde seçimlerini geçiren ve bu kadar yüksek katılımla seçimlere katılan ve kararını veren dünyada başka bir ülke başka bir milletin olduğunu göremiyoruz baktığımızda diğer ülkelerde. Türkiye bu anlamda da dünyaya örnek teşkil etmektedir. Türkiye için milletimiz için hayırlı olsun, söz de karar da milletimizindir.”

        11.CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: TÜRKİYE'YE HAYIRLI OLSUN

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'un Beykoz ilçesinde oyunu kullandı.

        Abdullah Gül, Beykoz Çubuklu Mahallesi'nde bulunan Şehit İsmail Kefal İlkokulu'nda oy verdi. Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte okula gelen Abdullah Gül, oy kullanacakları 1140 numaralı sandıkta yaşanan yoğunluk nedeniyle bir süre sırada bekledi.

        Vatandaşlarla sohbet eden Abdullah Gül, hatıra fotoğrafı çektirdi. Sıranın kendisine gelmesiyle oyunu kullanan Gül, sandık görevlilerine teşekkür etti.

        Okul çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Gül, seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, şöyle konuştu:

        "Demokrasilerin en önemli anı millet iradesine başvurulduğu zamanlardır. Türkiye de dönem dönem vakti geldiğinde milletin iradesine başvurdu. Bugün vatandaşlık görevimizi bu şekilde yaptık. İnşallah neticede milletimiz için hayırlara vesile olur. Huzur içinde, saygı içerisinde bir seçim ortamının tamamlanmasını temenni ediyorum ve şimdiden her şeyin hayırlı olmasını diliyorum. Çok teşekkürler."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ