Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DEAŞ Iraklı çiftçilerin ekinlerini ateşe verdi

        Terör örgütü DEAŞ, Irak'ın Musul vilayetinde kendisine haraç ödemeyen köylülerin ekinlerini ateşe verdi.

        Irak medyasında yer alan haberlere göre, DEAŞ, Musul'un güneyinde yer alan Mahmur ilçesine bağlı tarım alanlarını son bir haftadır aralıksız ateşe veriyor.

        Mahmurlu köylüler, örgütün daha önce kendilerinden haraç istediğini ancak talebin reddedilmesi üzerine buğday tarlalarının yakıldığını ifade etti. Köylüler, örgütün her çiftçiden, ortalama kazancının yüzde 15'i kadar haraç toplamak için baskı uyguladığını dile getiriyor.

        Haberlerde ifadelerine yer verilen Mahmur-Güver Peşmerge Komutanı Sirvan Barzani de örgütün bölgede uyuyan hücrelerinin saldırılar başlattığını, ancak buna karşılık operasyon gerçekleştiremediklerini söyledi.

        REKLAM

        Barzani, DEAŞ'lı teröristlerin gizlendiği noktaların vurulması için izin talebini Irak merkezi hükümetine sunduklarını kaydetti.

        Musul ile Erbil vilayetleri arasındaki Mahmur ilçesi, dağlık arazi yapısı nedeniyle 2017'den beri DEAŞ'lıların konuşlandığı bölgeler arasında yer alıyor.

        Iraklı güvenlik güçleri Temmuz 2017'de DEAŞ'ın Musul vilayetinden tamamen temizlendiğini duyurmuştu. Ancak teröristler başta Mahmur olmak üzere vilayetin tüm kırsal bölgelerinde varlık göstermeye devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ