Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Demokrasi görevi yerine getiriliyor! Kimi tekerlekli sandalyesiyle kimi bavuluyla sandığa geldi!

        İstanbul, belediye başkanını belirlemek için saat: 08.00'dan itibaren sandık başına gitmeye başladı. 10 milyon 560 bin 963 seçmenin 31 bin 124 sandıkta oy kullanması beklenen İstanbul'a dün kelimenin tam anlamıyla bir göç yaşandı. Binler uçaklarla yüz binler ise karayoluyla mega kente döndü.

        BAVULLA SANDIK BAŞINA

        Sabah saatlerinde birçok seçmen otogardan oy kullanacakları sandığın bulunduğu okulun yolunu tuttu. Seçmenlerin sandık başına bavullarıyla gelmeleri objektiflere yansıdı.

        TEKERLEKLİ SANDALYESİYLE GELDİ

        Yenilenen İstanbul seçiminde oy kullanma oranının yüzde 90'ları bulabileceği belirtilirken genç yaşlı milyonlar demokrasi görevini yerine getirmek için sandığın yolunu tuttu.

        REKLAM

        Birçok yaşlı seçmenin tekerlekli sandalyeyle bile bu kutsal görevi yerine getirmek için okul bahçelerine akın ettikleri görüldü.

        GELİNLİĞİYLE OYUNU VERDİ

        İstanbul Zeytinburnu'nda Tunahan Özgür ile Fatma Şeymanur Özgür çifti, saat 10.00 'da Ziya Gökalp İlkokulu'na damatlık ve gelinlikle gelince herkesin ilgisini çekti. Oyunu kullanan Fatma Şeymanur Özgür, "Bizim düğün tarihimiz çok önceden belliydi zaten, seçim sonradan çıktı ama atlamak istemedik. Vatandaşlık görevimiz bunu da hallettik artık düğüne geçiyoruz. İstanbul için hayırlısı olsun" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ