Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İL İL DEPREM KONUT SAYILARI BELLİ OLDU! Deprem bölgelerinde hangi ile kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar!
        1

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık deprem felaketinden etkilenen 11 ilde sıfırdan inşa edilecek konut sayılarını duyurdu. Hangi şehirlere kaç, konut yapılacağı soruları gündemi meşgul etmeye başladı. Peki, "Deprem bölgelerinde hangi ile kaç konut yapılacak?" İşte deprem bögesinde yapılması planlanan il il konut sayısı ve yapılacak olan şehirler listesi...

        2

        DEPREM BÖLGESİNDE NEREYE KAÇ, KAÇ KONUT YAPILACAK?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada inşa edilecek yeni konutlara değindi. İşte o konuşmadan satır başları:

        3

        "GÜÇLENDİRME OLMAYACAK HEPSİ SIFIRDAN YAPILACAK"

        Güçlendirme diye bir mantıkla asla bu bölgede inşa ve ihya çalışmaları yapmayacağız. Hepsi sıfırdan zemin artı üç, bilemediniz 4 bu şekilde inşaatlarımızı yapacağız.

        Mart ayında Hatay'da 40 bin 426, Kahramanmaraş'ta 45 bin 67, Adıyaman'da 25 bin 882, Gaziantep'te 18 bin 544, Malatya'da 44 bin 770, Osmaniye'de 9 bin 550, Diyarbakır'da 6 bin, Şanlıurfa'da 3 bin, Elazığ'da 3 bin 750, Adana'da 2 bin 500, Kilis'te ise 250 konutun inşasına başlanacak.

        4

        Ülkemizde tüm üniversitelerden hocalarımızla, deprem uzmanlarıyla yoğun istişare halinde çalışıyor, buradan çıkacak sonuca göre hareket ediyoruz.

        Gereken tüm yapı malzemelerinin kaliteli ve hızlı şekilde tedarikiyle ilgili fayda maliyet analizi ile planlamaları sürüyor.

        5

        Ülkemizin önde gelen tüm mimarlık, mühendislik ofislerini, proje bürolarını, şehir plancılarını harekete geçirdik. Yerleşimi ovalardan dağlara doğru kaldırarak zemin sıvılaşmanın yer aldığı felaketlerden uzak tutmak istiyoruz.

        6

        "YENİ KONUTLARI ZEMİN YAPISINA BAKARAK YAPACAĞIZ"

        Hasar tespit, enkaz kaldırma, yer belirleme işlemleri bittikçe her ilimizde konut sayıları artacaktır. Tüm konut alanlarını yeni bir şehir planı çerçevesinde zemin kalitesine, fay hattına olan mesafesine bakarak tarihi dokusuna uygun şekilde hazırlıyoruz. Konutların hiçbir zemin artı 3 veya 4 katı geçmeyecek." ifadelerini kullandı.

        7
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ