Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Devlet Bahçeli Köprüsü destek bekliyor

        Adana'daki Devlet Bahçeli Köprüsü'nün temeli atılmasından bu yana geçen 4 yılda sadece üçte biri yapılabildi...

        Türkiye'nin en yüksek nüfusa sahip altıncı kenti Adana'da MHP lideri Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan köprünün temeli 30 Mart 2016'da atıldı. Bahçeli'nin de temel atma törenine katıldığı köprü 215 milyon liraya ihale edildi. Gidiş dönüş üçer şerit, ortasında da raylı sistem planlanan köprü 1700 metre uzunluğa sahip olacaktı. Bitiş tarihi olarak da 2018 yılının Ekim ayı öngörülmüştü. Ancak ekonomik nedenlerle aradan geçen 4 yılda köprünün sadece üçte biri tamamlanmış oldu.

        3 BÜYÜK İLÇEYİ BAĞLAYACAK

        Köprü, Adana trafiği için önemli bir proje olarak dikkat çekiyor. Zira kentin nüfusu en yoğun üç ilçesi Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir arasındaki trafik 1956'da Seyhan Barajı'nın servis yolu olarak yapılan 2 şeritli yolla sağlanıyor. Bu yolun halihazırda trafik yoğunluğunu kaldırmadığı gibi baraj için de risk oluşturduğu belirtiliyor. Nüfusu 2.5 milyona dayanan Adana'da bu üç büyük ilçedeki ulaşımın yükünü köprünün kaldırması planlanıyordu.

        KARALAR: KÖPRÜ YAPILMALI

        Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Habertürk'e Devlet Bahçeli Köprüsü'nün bir an önce yapılmasını istediklerini söyledi. Zeydan Karalar, MHP lideri Bahçeli'nin ismini taşıyan köprünün yapılacağı noktada trafik yükünü 60 yıllık baraj seti üzerinden sağlandığını ve bunun da tehlike yarattığını ifade etti.

        Karalar'ın verdiği bilgiye göre köprünün temeli 2016 yılında atıldı. Önceki belediye döneminde 215 milyona yapılması planlanan köprüye 120 milyon TL harcandı ancak proje daha sonra iptal edildi. İnşaatı yapan firmadan projeyi yenilemesini istediklerinde 600 milyon TL'lik bir rakamla karşılaştıklarını belirten Zeydan Karalar, "Biz göreve seçildikten sonra Sayın Bahçeli'nin ismini taşıyan bu köprünün tamamlanması için projeye 40 milyon TL aktardık ancak projeyi yapan firma bize tam 600 milyon TL'lik bir maliyet rakamı çıkardı. Şimdi bu projeyi yenileyeceğiz. Adana'nın trafik sorununu çözecek bu projeyi bir an önce bitirmek istiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ