Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DGS ek tercih ne zaman başlıyor? ÖSYM 2022 DGS ek tercih kılavuzu ile ek tercihler başladı mı, hangi gün ve tarihte yapılacak?
        1

        Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde erişime açıldı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından "DGS tercihleri ne zaman başlayacak, boş kontenjanlar açıklandı mı?" sorusunun cevapları araştırılmaya başladı. ÖSYM tarafından yayımlanacak DGS ek tercih kılavuzu ile merak edilen sorular yanıt bulacak. Peki, DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte detaylar...

        2

        DGS EK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

        DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

        Adaylar, 2022-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

        Buna göre; DGS ek tercih döneminin 14 Eylül'de üniversite kayıt işlemlerinin ardından kalan boş kontenjanlara göre başlaması öngörülüyor.

        3

        DGS EK TERCİH NERDEN YAPILACAK?

        Ek tercih işlemlerinde adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklar.

        4

        DGS EK TERCİH İŞLEMLERİ ÖSYM ADRESİNDEN YAPILACAK

        DGS ek tercih işlemlerinde adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklar.

        5

        DGS EK TERCİH BOŞ KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU?

        DGS ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları henüz yayımlanmadı.

        24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlandı. Kayıt işlemleri 14 Eylül'e kadar tamamlanacağı için boş kontenjan listesi de 14 Eylül'den sonra yayımlanacaktır.

        Ösym tarafından DGS ek tercih kılavuzu ise henüz yayımlanmadı ancak DGS taban puanları ve boş kontenjanları ile ilgili sayısal bilgiler yayımlandı.

        DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN SAYISAL BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

        DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR TIKLAYIN

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ