Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dikkat eksikliği ve hiperaktivite işareti 5 semptom! Bu belirtilere dikkat edin
        1

        1. SÜREKLİ BİR ŞEYLER KAYBETMEK

        Dikkat eksikliği ve hiperaktivite yaşayan insanlar genellikle sahip oldukları eşyaların yerini unutur veya kaybeder. Odaklanma problemi yaşandığı için cüzdan, anahtar gibi eşyaların yerini sıklıkla unutabilir.

        2

        2. FAZLA ODAKLANMAK

        Odaklanmak dikkat eksikliği olan bir insan için garip karşılanabilir ancak, bilim insanlarına göre dikkat eksikliği olan kişiler belirli durumlarda bir şeye fazla odaklandığı için geriye kalan işlere dikkatlerini veremeyebilir.

        3

        3. GÜNLÜK İŞLERİ YARIDA BIRAKMAK

        Günlük işleri unutarak yarıda bırakmak, genellikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite yaşayan kişilerde görülüyor. Yapılan iş bırakılıp başka bir işe geçilmesi sıklıkla karşılaşılan semptomlardandır. Kişi ya sıkıldığı için ya da dikkati dağıldı için elindeki işi bırakır ve başka bir şeyle ilgilenmeye başlar. Örnek olarak iş yerinde önemli bir işi yetiştirmeniz gerekirken gelen bir telefon sonrası, işe dönmek yerine telefonla oynamak veya arkadaşınızla sohbet etmek sayılabilir.

        4

        4. BAZEN ÇOK HAREKETLİ BAZEN ÇOK DURGUN OLMAK

        Etrafınızdaki kişiler bazen çok hareketli bazen çok durgun oluyorsa dikkat eksikliği ve hiperaktivite yaşıyor olabilir. Bir gün önce keyif alınan aktiviteden ertesi gün sıkılan bir birey keskin değişimler yaşayarak yorgun hissedebilir.

        5

        5. FARKLI BİR MENTAL SAĞLIK SORUNUNA İŞARET EDEBİLİR

        Bilimsel araştırmalara göre dikkat eksikliği ve hiperaktivite yaşayan yetkişkinlerin yüzde 57 ile 92'si başka bir mental sağlık sorunu da yaşıyor.

        Kaynak: Huffpost

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ