Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA HABERİ: Dilan Polat ve eşi Engin Polat gözaltına alındı! Engin Polat ve Dilan Polat neden gözaltına alındı, suçu nedir? İşte cevabı

        İstanbul’da daha önce haklarında soruşturma açılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı.

        ŞÜPHELİLER EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

        Fotoğraf: İHA
        Fotoğraf: İHA

        Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ikametlerinde gözaltına alınan Polat çifti ve beraberindekiler, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirildi.

        REKLAM

        POLAT ÇİFTİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

        Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan ve dün gece gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, doktor kontrolüne götürülürdü. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, 24 saatlik süreleri dolan 17 şüpheli sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

        Gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, aynı hastaneye götürülürken görüntülendi. Doktor raporunun ardından Dilan Polat ile Engin Polat emniyette geri getirildi. Diğer şüphelilerde hastanedeki işlemlerin ardından emniyete götürüldü

        HAKLARINDAKİ SUÇLAMALAR

        Fotoğraf: İHA
        Fotoğraf: İHA

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yakalanan Polat çifti ve Beyza Ekici, muhasebeci Ahmet Gün, Sezgin Polat, Kürşat Polat ile çok sayıda şüpheli, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Polat çifti hastaneye girişleri sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

        17 GÖZALTI VAR

        AA'da yer alan habere göre soruşturmada toplam 17 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Buna göre İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da toplam 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün'ün de olduğu 17 şüpheliyi gözaltına aldı.

        "NE KANITLARI YOK ETMESİ"

        Sağlık kontrolüne getirilen Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu ise, "İfademizi vereceğiz, o kadar" dedi.

        Sağlık kontrolünden sonra Dilan Polat ve Engin Polat İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çift emniyete girişleri sırasında da soruları yanıtsız bıraktı.

        Basın mensuplarının "Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz" sorusuna ise yine Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, "Ne kanıtları yok etmesi" şeklinde cevap verdi.

        Polisin gözaltına aldığı diğer şüpheliler de güvenlik önlemleri altında emniyete getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        SUÇLAMALAR

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılmış, şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerle defterlere el konulmuştu.

        200 MİLYON TL'LİK PARA GİRİŞİ

        MASAK ön raporuyla birlikte Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan 3 şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kesildi.

        Bu şirketlerden hesaplara 200 milyon lira para girişi olduğu, söz konusu paranın yine aile üyelerine ait şirketler arasında transfer edilerek en son Engin Polat´ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, bu parayla gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

         Dilan Polat ve Engin Polat’ın işyerlerinde arama yapılıyor!
        Dilan Polat ve Engin Polat’ın işyerlerinde arama yapılıyor! Haberi Görüntüle

        80 SAYFA DOKÜMANA EL KONULDU

        Operasyonla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun Çekmeköy’de bulunan aynı evde gözaltına alındığı ortaya çıktı. Dilan Polat’ın evinde 80 sayfa dokümana el konuldu.

        Operasyonla sonuçlanan süreç MASAK tarafından başlatıldı. Ortaya çıkan iddialara göre, Engin, Dilan Polat’a ait şirketler vergi kaçakçılığı için sahte fatura kullanıyordu.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre sahte fatura oluşturmak için Dilan çiftinin yakınları adına kurulan 5 şirket kullanılıyordu. Engin Polat’a ait MİLDA gayrimenkul bu şirketlere ürün satmış gibi görülüyordu. Bunun karşılığında para alıyordu. Bu firma ise gayrimenkul ve araç alımlarıyla vergi sıfırlaması yapıyordu.

        3 SUÇ İDDİASI

        MASAK raporları doğrultusunda; Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı çalışması sonrasında şüpheliler hakkında, TCK (Türk Ceza Kanunu) 204 (Resmi belgede sahtecilik, TCK 220 (Suç islemek amacıyla örgüt kurmak), TCK 282 (Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama) iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Ayrıca vergi usul kanununa muhalefet gerekçeleriyle de işlem başlatıldı.

        30 GÖZALTI KARARI

        Savcılığın 26 Ekim’de Polat çiftine ait 15 şirkete inceleme ve evraklara el koyma kararı çıkarmıştı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 15 şirkette arama yapmıştı. İncelenen evrak ve raporlar doğrultusunda 30 şüpheli belirlendi. Savcılık dün şüpheliler gözaltı kararı verdi.

        6 İL 43 ADRES

        Mali polis ekipleri, 6 il 43 adreste düzenlenen baskında, 30 şüpheliden 17’sini gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin, Dilan Polat, Engin Polat, Sinem Sıla Doğu, Ahmet Gün, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Zehra Yılmaz, Ceyda Nur Gün, Beyza Nur Gün, Zekayi Tepe, Halit Polat, Can Polat, Haydar Enes Çetinkaya, İlkan Kul, Buse Uzuner, Can Doğu, olduğu öğrenildi. Şüphelilerden bazılarının yurt dışında olduğu belirtildi.

        80 SAYFALIK DOKÜMAN

        Düzenlenen operasyonda Dilan Polat eşi Engin Polat ve kardeşi Sıla Doğu Çekmeköy’deki evlerinde gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, Dilan Polat’ın evinden 80 sayfa dokümana el konuldu. Firari şüpheli Zümrüt Y.’nin adresinde 10 bin dolar, 1 bilgisayar ve 1 hafıza kartı ele geçirildi. Ahmet Gün’ün evine 120 bin lira, tablet ve hesap hareketleri dokümanına el konuldu.

        *Haberin ilk fotoğrafı DHA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ