Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Diyarbakır'da bazı belediye başkan adaylarını tanıttı.

        DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, merkez Kayapınar ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda, belediye başkan adaylarını halk oylamasıyla belirlediklerini söyledi.

        Belediyelerde doğrudan demokrasiyi hayata geçireceklerini belirten Oruç, "Belediyelerimizi doğrudan halkın iradesine sunacağız. Halkımız belediyelerde yönetimin ortağı olacak." dedi.

        DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da her seçim döneminde siyasi partilerin genel merkezlerinin önünde yığılma olduğunu ifade ederek, kendilerinin ise genel merkezlerini kapatıp adaylarını halk oylamasıyla seçtiğini dile getirdi.

        Konuşmaların ardından Diyarbakır, Van ve Mardin'in de aralarında bulunduğu bazı il ve ilçelerin belediye başkan adayları sahneye davet edilerek tanıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler