Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Doğanın en yalnız 18 hayvanı: Sosyalleşmek onlara göre değil
        1

        TİLKİ

        Tilkiler genellikle yalnız hayvanlardır; sadece üreme mevsiminde diğer tilkilerle bir araya gelirler.

        Tilkilerin sürüler halinde seyahat ettiği durumlar olmuştur. Bu genellikle yiyeceğin kıt olduğu Arktik bölgelerde görülür ve tilkilerin hayatta kalmak için birlikte çalışması gerekir.

        2

        TARANTULA

        Tarantulalar, genellikle yarıklar ve mağaralar bulunan kayalık alanlarda yuva yapan veya sığınak bulan büyük örümceklerdir. Aile grupları halinde yaşamazlar; genellikle yuvalarında yalnız yaşarlar.

        3

        PEYGAMBERDEVESİ

        Peygamberdeveleri, yalnız yaşayan hayvanların en bilinen örneklerinden biridir. Genellikle gruplar halinde bulunmalarına rağmen her peygamberdevesi yalnız yaşar ve avlanır.

        4

        GİLA CANAVARI

        Gila canavarı, dünyadaki birkaç zehirli kertenkeleden biridir. Yavaş hareket ederler ve zamanlarının çoğunu yuvalarda veya kayaların altında saklanarak geçirirler.

        5

        BAYKUŞ

        Baykuşlar, gece alışkanlıkları ve avlanma hünerleri ile bilinen bir kuş türüdür. Pek çok farklı baykuş türü vardır ve bunlar genellikle yalnız yaşayan canlılardır; yalnızca çiftleşmek için bir araya gelirler.

        6

        KIZIL PANDA

        Kızıl panda, doğu Himalayalar ve güneybatı Çin'e özgü küçük bir memelidir. Sosyal gruplar oluşturmayan yalnız hayvanlardır.

        7

        VAŞAK

        Vaşaklar, yalnız yaşamayı ve avlanmayı tercih eden utangaç, münzevi kedilerdir. Amerika'nın güneybatısına özgüdürler ve avlarını sessiz bir hassasiyetle takip edip pusuya düşüren mükemmel avcılardır.

        8

        AKSOLOTL

        Aksolotl, Meksika'ya özgü bir semender türüdür. Bu yalnız amfibi, zamanının çoğunu su altı mağaralarında veya su bitkileri arasında saklanarak geçirir.

        9

        PABUÇ GAGALI

        Pabuç gagalı, Afrika'da yaşayan büyük, leylek benzeri bir kuştur. Kendi başına kalmayı seven çok utangaç bir kuştur. Genellikle gruplar halinde görülmez ve görüldüğünde genellikle sadece birkaç kuştur.

        10

        GEYİK

        Geyikler genellikle yalnız hayvanlardır ancak çiftleşme mevsiminde veya yavrularını büyütürken küçük gruplar oluşturabilirler.

        11

        LEOPAR

        Leopar, yalnız yaşayan bir hayvandır; çiftleşme veya yavrularını büyütme dışında yalnızlığı tercih ederler.

        12

        GÜNEŞ BALIĞI

        Güneş balığı kendi kendine yaşayan bir balık türüdür. Diğer balıklar gibi sosyal değildir. Güneş balıkları bazen su üzerinde güneşlenir. Büyük birer balık oldukları için onlar için çok az tehdit bulunur dolayısıyla kimseye ihtiyaçları yoktur.

        13

        PORSUK

        Porsuk bir çöpçü ve fırsatçı bir avcıdır. Tavşan, kemirgen ve kuş gibi küçük hayvanları avlar. Tek başlarına avlanırlar ve hayatta kalmak için bir sürüye güvenmezler.

        14

        KOALA

        Koala çok yalnız bir hayvandır. Bu ağaçlarda yaşayan keseli hayvanlar, Avustralya'nın okaliptüs ormanlarında bulunur. Zamanlarının çoğunu yaprak yiyerek yalnız geçirirler.

        15

        GERGEDAN

        Gergedanlar, kalın derileri ve burunlarında bir veya iki boynuz bulunan büyük, otçul memelilerdir. Genellikle yalnız hayvanlardır ve kendi boyutlarındaki diğer canlılar gibi sürü halinde dolaşmazlar.

        16

        KAPLUMBAĞA

        Kaplumbağaların 150 yaşın üzerinde bir yaşa ulaştığı bilinmektedir. Kaplumbağalar bazen gruplar halinde bir araya gelseler de genellikle yalnız yaşamayı ve başkalarıyla yalnızca çiftleşme mevsiminde etkileşim kurmayı tercih ederler.

        17

        KAPLAN

        Kaplanlar doğası gereği yalnızdır. Yalnız yaşarlar ve avlanırlar ve sadece çiftleşmek için bir araya gelirler. Aynı zamanda çok bölgeseldirler bu nedenle muhtemelen aynı bölgede yaşayan iki kaplan göremezsiniz.

        18

        AYI

        Ayılar tipik olarak vahşi doğada yalnız yaşayan büyük ve agresif hayvanlardır. Onlar tepe avcılarıdır, yani besin zincirinin en üstünde yer alırlar.

        Ayılar çiftleşme mevsiminde küçük gruplar oluşturabilseler de çoğunlukla yalnız kalmayı tercih ederler. Bir besin kaynağında gruplar halinde görülebilirler ancak yine de yalnız yaratıklardır.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ