Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kuşlar neden sabaha karşı cıvıldar? İşte kuş cıvıltılarının sabaha karşı başlamasının nedeni
        1

        Sabahın erken saatlerinde kuşların cıvıltıları arasında uyanmak herkesin hoşuna gidiyor olsa gerek. Bu güzel melodi kuşların doğasında var gibi gözüküyor. Peki, bunu yaparak neyi amaçlıyorlar? İşte, kuşların senfonisine dair sizi gülümsetecek teoriler...

        2

        İlk sebebe göre; bu, kuşların potansiyel eşlerini çekmek ve diğer kuşları kendi alanlarından uzak durmaları konusunda uyarmak için yaptıkları bir davranış.

        Bu önemli mesajları iletmek için neden erken saatleri seçtiklerine dair bir teori, yetersiz ışığın yiyecek arama gibi diğer kuş faaliyetlerini yapmayı zorlaştırmasıdır. Kuşlar, aktivite seviyelerini düşük tutarak, diğer faaliyetler yerine şarkı söylemeyi tercih ediyor olabilirler.

        3

        Başka bir teori, kuşların sabah şarkılarını bir güç imajı yansıtmak için kullandıklarını savunuyor. Sabahları öterek diğer kuşlara geceyi atlattıklarını -doğada bunun garantisi yok- ve mükemmel bir eş olacaklarını gösteriyorlar.

        4

        Diğer bir neden; sabahın erken saatlerinde, havanın serin ve kuru olması kuşların seslerini daha net iletebilmesiyle ilgili, tıpkı doğal bir kayıt stüdyosu gibi. Çıkan duru sesler, diğer kuşların da algılamasını kolaylaştırır.

        5

        Ayrıca, sabahın erken saatlerinde yeryüzüne hâkim olan sessizlik, kuşların daha az enerji sağlayarak seslerini duyurmasını da sağlıyor olabilir. Tüm bunları düşünürsek, bu kadar cıvıltının kargalar arasında popüler olmadığı için şanslı oldukça şanslıyız.

        Kaynak: Mental Floss

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ