Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Doğru kullanımları bilinmeyen 16 eşya! Bazıları sizi çokça şaşırtabilir
        1

        LOLİPOP ÇUBUKLARINDAKİ DELİK

        Lolipopu bitirdikten sonra geriye kalan beyaz çubukta olan delik, onu bir düdük olarak düşünmemizi sağlıyor ama gerçek öyle değil.

        Aslında oradaki delik güvenlik için! O delik, lolipopun sabit kalmasını sağlıyor. Böylece çocuklar, şeker karşısında boğulma tehlikesi geçirmiyor. Bununla beraber, çocukların şeker çubuğunu yutması karşısında, çubuktaki delik çocukların nefes almasını sağlıyor.

        2

        MAKYAJ PAMUKLARINDAKİ ÇİFT YÜZEY

        Makyaj pamuklarında iki yüzey vardır; biri düz, diğeri ise pedli yüzey. Düz olan ile oje çıkarmanız, pedli yüzeyi ile de makyajınızı çıkarmanız için tasarlanmıştır.

        3

        İKİ RENKLİ SİLGİ

        Genelde mavi turuncu olarak tasarlanan bu silgiler, çocukların hoşlarına gitsin diye tasarlanmıyor. Silginin mavi tarafı sert kağıtlardaki kurşun kalemi silmek, turuncu tarafı ise normal veya hassas kağıtlardaki kurşun kalem izlerini silmek için tasarlanmıştır.

        4

        FIRININ ALTINDAKİ ÇEKMECE

        Fırının altındaki çekmece genelde eşya koymak için kullanılır ancak bu da yanlış bir kullanım. Burası aslında fırından çıkan yemekleri koymak ve yemeği kurutmadan sıcaklığını muhafaza etmek için tasarlanmış.

        5

        YENİ KIYAFETLERİN YANINDA VERİLEN KÜÇÜK KUMAŞ

        Birçok kişi yeni aldığı kıyafetlerin yanında verilen küçük kumaşları, yama yapmak için verildiğini düşünür ancak gerçek böyle değildir. Bu küçük kumaşlar, aldığınız kıyafeti çamaşır makinesinde yıkadığınızda nasıl bir hale geleceğini görmeniz için verilen numunelerdir.

        6

        YAĞ TENEKELERİNDEKİ KÜÇÜK DELİK

        Yağ tenekelerinin sağ veya sol alt köşesinde bulunan küçük delik, yağı dökerken sıçramamasını sağlar. Burası, ilk satın aldığınızda kapalı şekilde gelir, deliği açmanız için yer işaretlenmiştir.

        7

        TEK KULLANIMLIK SOSLAR

        Fast food restoranlarda çok sık tüketilen tek kullanımlık soslar, tepsiye dökülerek kullanılmıyor. Paketi küçük bir yerden açıp, patatesleri sosa batırabilirsiniz. Böylece, tepsi de kirlenmemiş olur.

        8

        PİZZANIN ORTASINDAKİ PLASTİK

        Pizzanın tam ortasında bulunan küçük masaya benzeyen bu plastik nesne anlamsız gibi durabilir ancak işlevi oldukça büyük! Bu küçük nesne, pizzanın karton kapak tarafından ezilmemesini sağlıyor.

        9

        DİŞ FIRÇASININ KENARINDAKİ TIRTIKLAR

        Diş fırçasının kenarlarındaki bu küçük tırtıkları fark etmiş miydiniz? Bu tırtıklar, yıprandığında fırçanızı değiştirmeniz gerektiğine dair size uyarı veriyor.

        10

        KARTON İÇECEKLERİN KAPAKLARI

        Soğuk içecek aldığınızda, ortamın sıcaklığıyle beraber içecekten akan damlalar, masanızı ıslatabilir. Bunun için içeceğinizin kapağını altlık olarak kullanabilirsiniz. Kartonun ve kapağın birbirine uyumlu olduğunu göreceksiniz.

        11

        ALIŞVERİŞ ARABASINDAKİ ASKILIKLAR

        Alışveriş arabasında, çocukların oturduğu yerin hemen önünde bulunan kısım, rastgele orada değil. O kısım, poşetlerinizi asmanız için kullanabileceğiniz bir askılık!

        12

        MEYVE SUYU KUTULARI

        Meyve sularının iki kenarında yer alan ve yukarı doğru açılabilen kısımlar, aslında kutunun buradan tutulması amacıyla yapılmıştır. Bu kullanım sayesinde, üzerinize meyve suyu sıçrama ihtimalini tamamen ortadan kaldırırsınız.

        13

        ASMA KİLİTTEKİ KÜÇÜK DELİK

        Asma kilitlerin hemen yan tarafında bulunan delik, kilidin sıkışması durumunda motor yağı veya başka bir tür yağ dökmek ve kilidi açmak için kullanılır.

        14

        TEK KULLANIMLIK ŞEKER PAKETLERİ

        Kafelerde kullanılan çubuk şeklindeki toz şekerler, genelde ağzı yırtılatarak açılıyor ancak doğrusu bu şekilde değil. Şeker paketini tam ortadan ikiye ayırarak açmanız gerekiyor. Böylece ortaya biriken şekeri sallamanıza gerek kalmıyor.

        15

        TENEKE İÇECEKLERDEKİ KAPAK

        Kola gibi gazlı içeceklerin içme kısımlarında bulunan delikli kapak, pipetler için tasarlanmış. Pipeti buraya yerleştirdiğinizde pipetin kaymasını engellemiş olursunuz.