Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar - Dolar kuru! 6 Şubat dolar fiyatları - Döviz Haberleri

        Dolar / TL'de geçen yılın kasım ayı sonundan başlayan 3.98'li seviyelerden 3.72'lere kadar inmesini destekleyenküresel risk iştahının yerini, hisse senetlerinden gelen son dakika haberleriyle dun riskten kaçışa bırakması sonrası trendin ne kadar süreceği piyasalardaki en önemli soru olarak görülüyor.

        DNG Danışmanlık'tan Fatih Keresteci, "Uzunca bir süredir kontrolsüz bir risk iştahı ile gerçek riskleri görmezden gelen yatırımcıların uzun soluklu bir risk diyetine girme ihtimalinin oldukça arttığı bir tablo ile karşı karşıyayız... Küresel mali piyasalara uzunca bir süredir hâkim olan iyimser havanın bitmeye çok yakın olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de her açıdantemkinli ve tedbirli olmakta yarar var" dedi ve ekledi:

        REKLAM

        "Piyasalarda risklerin artması ile gelişmekte olan ülke piyasalarında da yeni bir fiyatlama davranışı devreye girebilir. Bu noktada gerek ekonomik gerekse de jeopolitik risklerin göreceli olarak daha yüksek olduğu Türk mali piyasalarının dahafazla kırılganlık gösterebileceğinden endişe ediyoruz."

        Türkiye ekonomisi riskten kaçış dönemlerinde nispeten yüksek cari açık, enflasyon ve finansman ihtiyacı nedeniyle TL'deki değer kaybından oldukça kuvvetli etkilenebiliyor. Özellikle TL bazında ithalat fiyatları kanalı ile enflasyonda 2017'de olduğugibi 400 baz puana ulaşan ve diğer makro dengeleri tetikleyebilen bir trendle karşılaşabiliyor.

        Dolar ise küresel hisse senetlerindeki sert düşüşün yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaştırmaya başlaması ve nispeten güvenli liman olarak algılanan dolara yöneltmesinden destek buldu.

        Riskten kaçışın gelişmekte olan ülke para birimlerindeki satışı tetiklemesi TL'ye de değer kaybı olarak yansıdı. Dün akşam 17:40'ta 3.76'nın hemen altında işlem gören dolar/TL gece saatlerinde 3.7990'a kadar yükseldikten sonra saat 0900'da 3.78 seviyesinde açılmıştı.

        REKLAM

        Dolar gün içerisinde fazla dalgalanmayarak kapanış öncesinde 16:45 sularında 3.7850 civarında seyrediyor

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ