Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolarda kritik hafta - 14 Haziran dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar kuru geçen hafta ABD'den gelen enflasyon rakamları ve tahvil faizlerindeki hareketlilikle 8.67'den 8.28'e kadar inmiş ve tepki alımlarıyla haftayı 8.39'dan kapatmıştı.

        REKLAM

        ABD'nin beklenenden yüksek gelen enflasyon verilerine rağmen Fed'in proaktif iletişimle piyasalar yükselişin geçici olduğuna ikna olurken 10 yıllıkların tahvil faizi 1.45'e kadar indi. Dolar da küresel çapta değer kaybetti. Altın fiyatlarında yükseliş görüldü.

        Yurt içi piyasalarda ise ana gündem maddesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşme. Görüşmede S-400 konusu, CAATSA yaptırımları ve F-35 programı başta olmak üzere, Halkbank davası, FETÖ ve YPG konusu ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmine yönelik yoğun bir gündem izlenecek.

        14 Haziran sabahı dolar kuru 8.39'dan başlayıp iyimser beklentiler ve cari açığın beklentinin altında gelmesiyle 8.31'e indi.

        DOLAR

        $
        29,7775 0,02
        • Alış: 29,7678
        • Satış: 29,7767
        Son Güncellenme Tarihi: 04/01/2024 17:23:55

        Haftanın geri kalanında Fed'in kritik faiz toplantısı öne çıkıyor. Analistler faizlerde herhangi bir değişiklik beklemezken Fed'in ekonomik öngörüleri, varlık alımına yönelik programı ve gelecekteki para politika ilişkin mesajları izlenecek. Piyasada bilhassa toplantı sonrası Powell'ın açıklamaları izleniyor. Beklentiler sıkılaşma için 2023'ün işaret edileceği yönünde.

        Fed toplantısının hemen ertesi günü ise TCMB Para Politikası'nın kararı ve metinde gelecekteki faiz indirimlerine yönelik mesajları piyasaların odağında.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ