Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar SON DAKİKA! Dolarda S-400 hareketliliği! 13 Haziran dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar kuru dün Merkez Bankası'nın faiz kararıyla birlikte iki yönlü dalgalandı. TCMB enflasyon üzerinden sıkı duruş vurgusunu sürdürdü fakat metinde bazı değişikliklere gitti. TCMB metninde risklerin devam ettiğine dair söylem ve görünümdeki belirgin iyileşme kısmı yeni metinde görülmezken, daha 'güvercin' ifadeler dikkati çekti. Dün, 5.8082 ile kapanışı yapan dolar/TL,bu sabah 5.8466'dan işlem görüyordu.

        Öğlene doğru 5.81'e kadar gerileyen dolar/TL Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarıyla kademeli olarak önce 5.85'i ardından da 5.90 seviyesini aştı.

        DOLAR

        $
        28,6815 0,01
        • Alış: 28,6691
        • Satış: 28,6939
        Son Güncellenme Tarihi: 16/11/2023 01:45:04

        Bakan Çavuşoğlu S-400 konusunda ABD'ye tepki göstererek "Madem kendinize güveniyorsunuz bizim çalışma grubu teklifimizi kabul etmiyorsunuz. Mektupla ilgili Milli Savunma Bakanlığı bir cevap hazırlıyor. Kimse Türkiye'ye ultimatom veremez. Türkiye, S-400'leri almıştır. ABD'nin mektubu Türkiye'ye geri adım attırmayacak" dedi.

        Dün AK Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "Türkiye S-400 savunma sistemlerini bakınız alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. İnşallah önümüzdeki ayda bu sistemin ülkemize teslimi yapılacaktır. Bu sistem taarruz değil savunma sistemidir. Ben ülkemi savunmak için gerekli tedbirleri almayacak mıyım? Birilerine mi soracağım?" demişti.

        REKLAM

        Öte yandan, Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuğunda İdlib'de ateşkesin sağlandığı belirtildi.

        Ekonomi ajandasında ise Merkez'in iç talepteki zayıflama vurgusunun ardından BDDK bazı sektörlerdeki harcamalarda taksit sayılarını artırılmasına karar verdi. Ayrıca kredi kartları asgari ödeme tutarındaki 15 bin lira üzerindeki yüzde 35 ve 40 olan minimum ödeme tutarı tüm limitler için yüzde 30'a çekildi.

        Dışarıda ise ABD işsizlik maaşı başvuruları izleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ