Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Enflasyon raporu sonrası dolar kurunda son durum! 30 Nisan döviz kurları ne kadar? - Döviz Haberleri

        Dolar/TL geçen hafta TCMB'nin politika faizini beklendiği üzere yüzde 24'te sabit tutarken, gerekirse ek sıkılaştırma yapılabileceğine yönelik söylemini kaldırması vesıkı politika söylemini yumuşatması üzerine 5.85 - 5.90 aralığından 5.95 - 6.00 bandına yükselmişti.

        Bankacılar metin değişikliklerini para politikasında "ek sıkılaştırma ihtimalinin azaldığı" ve "faiz indirim ihtimalinin arttığı" şeklinde yorumladılar ancak kesin fikir sahibi olmak için TCMB'ninbugünkü enflasyon raporu toplantısında yapacağı açıklamaları izleniyordu.

        Bununla birlikte, TCMB'nin bir süredir piyasalarda endişelere neden olan döviz rezervleri konusunda da bugünkü açıklamalar bekleniyordu.

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 19/11/2023 02:52:34

        30 nisan günü dolar kuru 5.95 üzerinde başladı. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın enflasyon sunumu raporu öncesi ise dolar/TL 5.9704 seviyesindeydi. Rapor açıklanırken dolar kuru 5.9848'e kadar yükselse de çok anlamlı bir değişim yaşanmadı. Kur sabahki 5.95'li seviyelerde dalgalanmaya devam ediyor.

        Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, PPK metnindeki değişikliğin kısa vadeli yön değişiminden ziyade yapısal bir

        yaklaşımı yansıttığını vurguladı vegerektiği zaman sıkılaştırma döngüsü olabileceğine işaret ettiğini açıkladı.

        PPK karar metninin risklere, özellikle yukarı yönlü risklere vurgusunun devam ettiğini belirten Çetinkaya, şöyle devam etti:

        "Enflasyon görünümünde belirgin bir gelişme sağlanıncaya kadar sıkı duruşun korunacağını ifade ediyoruz ve sonrasındayapısal bir ifade olarak bakıyoruz. Bu elbette kendi içerisinde, yukarı yönlü riskler gerçekleştiğinde, para politikası kurulunun bu konuda bir ihtiyaç gördüğü anda ilave sıkılaştırma da gerçekleştirebileceğini ifade ediyor. Bu çok net, bunu tekrar vurgulamak isterim. Daha yapısal bir cümleyle bunu ikame etmiş olduk."

        Kur, bu açıklamalar sonrasında 5.93'lere kadar indi.

        Dolar/TL'nin seviye olarak sıkıştığını belirten analistler,yurtiçi ve yurtdışıhaber akışının yoğun olduğunu belirterek kurda iki yönlü hareket olabileceğini belirtiyor.

        REKLAM

        Piyasalarda bu haftaMart ayı enflasyon verisi, YSK'nın İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi ve Cuma günü de kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in deraporu izleniyor.

        S-400 konusuyla ilgili gelişmeler de piyasanın takibinde.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ