Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dolar TL'ye karşı yüzde 2 değer kazandı | Dolar ne kadar? Dolar kaç TL? - İş-Yaşam Haberleri

        Dolardaki zayıf seyir ve TL'yeyönelik iyimserlikle geçen hafta yönünü sert bir şekilde aşağıçeviren dolar/TL bugün güne 5.32 civarında yatay bir seyirlebaşladıktan sonra 5.41'in üzerine kadar çıktı. Kurun yükselişinde iyileşen enflasyon beklentilerinin Merkez Bankası'nın bir sonraki toplantıda faiz indireceği beklentisi etkili oldu. Türkiye 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 17, gösterge 2 yıllık tahvil faizi ise yüzde 20.9'a tırmandı. Borsa İstanbul ise kur ve faize paralel olarak yüzde 3.05 düşüşle 91 bin 686 puanden kapandı.Kur Ağustos ortasında test ettiği 7.24 seviyesinden 5.30'unaltına kadar geriledikten sonra Kasım ayı başından beri 5.30-5.55 bandında seyrediyor.

        Bankacılar negatif ayrışmaya dikkat çekseler de bununyüzdesel olarak "oldukça sınırlı" olduğunu da belirttiler. TLbugün dolar karşısında yaklaşık yüzde 0.9 değer kaybederkenbenzer para birimlerinde yüzde 0.3 ile yüzde 0.85 bandında değer

        kayıpları gözlendi.

        YÖNÜ AŞAĞI DOĞRU

        Piyasalar son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşmeparalelinde Halkbank konusundaki gelişmeleri izliyor. Diğeryandan İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, ABD faiz kararlarıve Brexit süreci küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlarolarak takip ediliyor.Geçen hafta Amerikan NBC televizyonunun bir haberinde Trumpyönetiminin Suudi gazeteci emal Kaşıkçı'nın öldürülmesininardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Suudi Arabistanüzerindeki baskıyı hafifletmeye ikna tmek için FethullahGülen'i uzaklaştırmanın olası yollarını araştırdığıbelirtilmişti.ABD Adalet Bakanlığı ise Gülen'in Türkiye'ye iadesi içinçalışma yürüttüğü iddiasını yalanladı.Bu yalanlamasonrası ise TL'de belirgin bir değer kaybı yaşanmadı.Geçen haftaya 5.50 seviyesinin üzerinde başlayan olar/TL,Hazine'nin finansman ihtiyacının azalması nedeniyle daha azborçlanması, gelişmekte olan ülke para birimlerine önelik artanrisk iştahı, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD ile ilişkilerdeiyileşme beklentisiyle yönünü aşağı çevirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ