Dünya şok içinde: Epstein belgelerinde öne çıkanlar
ABD Adalet Bakanlığı'nın paylaştığı yaklaşık 3 milyon sayfa büyüklüğündeki Epstein belgeleri, tüm dünyada şok etkisi yarattı. Açıklanan belgelerde dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın, Bill Gates'in, Richard Brandon'ın, Prens Andrew'ün, Norveç Prensesi Mette-Marit'in ve daha birçok kamuoyu tarafından tanınan kişilerin Epstein'le bağı olduğu görülüyor. Dosyalarda yer alan bir FBI iç yazışmasında ise Epstein mağduru olduğunu iddia eden birinin, eski ABD Başkanları George H. Bush ve Bill Clinton ile ilgili şok edici iddiaları yer alıyor.
ABONE OLTüm dünya, 3 milyon sayfayı aşkın paylaşılan Epstein belgelerini konuşuyor. ABD Adalet Bakanlığı'nın paylaştığı belgeler Epstein'in dünyanın en ünlü iş insanları ve siyasetçilerle bir bağı olduğunu ortaya koyarken, birçok ismin Epstein'le bağını, Epstein 2008 yılında iki çocuğu fuhuş amacıyla istismar etmek suçlamasıyla hüküm giymesinin ardından sürdürdüğünü gösteriyor.
ABD Adalet Bakanlığı'nın cuma günü yayınladığı belgeler, dünyanın en zengin insanı ve ABD Başkanı Trump'ın destekçisi Elon Musk'ın, cinsel suçlu Jeffrey Epstein ile daha önce kamuoyuna açıklanandan daha kapsamlı ve daha dostane bir iletişim içinde olduğunu gösteriyor.
Cuma günü yayınlanan belgeler, Musk ve Epstein arasındaki bazı özel yazışmalar da dahil olmak üzere Musk'a ilişkin çok sayıda referansı ortaya koydu. 2013 Aralık ortasından 2014 başlarına kadar süren bir e-posta yazışması, Elon Musk'ın, Epstein'ın ABD Virgin Adaları'ndaki malikanesine olası bir tatil ziyareti için koordinasyon yaptığını gösteriyor.
Belgeler, Musk ve Epstein'ın 2012 ve 2013 yıllarında Musk'ın Little St James'e ne zaman seyahat edeceğini belirlemek için e-posta alışverişinde bulunduklarını gösteriyor. Lojistik sorunlar nedeniyle, bu e-posta alışverişlerinin hiçbirisi Musk'ın adayı ziyaret etmesiyle sonuçlanmamış görünüyor.