Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Fırat Kalkanı' harekatı ile desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin IŞİD'den temizlediği Gaziantep'in Karkamış İlçesi'ne komşu Suriye'nin Cerablus İlçesi'nde, hayat büyük ölçüde normale döndü.

Türkiye'nin desteğiyle elektrik ve su verilen, okul ile hastanesi açılan ve günlük ihtiyaçların giderildiği Cerablus'taki nüfus da yüzde 90 oranına artarak 25 bine ulaştı. İlçedeki ÖSO askerlerinin Türk polisinin kepiyle görev yapması dikkat çekti.

Suriye'nin Halep iline bağlı Cerablus kenti 2012 yılında önce rejim güçlerinden ÖSO'ya, ardından İslami Cephe'ye son olarak da 2014 yılının ilk günlerinde terör örgütü IŞİD'in eline geçti. Yaklaşık 2.5 yıl IŞİD kontrolünde olan Cerablus, son süreçte Karkamış'a atılan havan mermilerinin ardından gözlerin çevrildiği sınır kenti haline geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 24 Ağustos'ta başlatılan 'Fırat Kalkanı' harekatı ile IŞİD'den temizlenen Cerablus'a, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ziyarette bulundu. Vali Çakıroğlu, aralarında yabancıların da bulunduğu 30 gazeteciye Cerablus'taki çalışmaları anlattı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ