Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Kobani'de son durum, Kobani'de IŞİD saldırıları, Türkiye'ye iki havan topu düştü

        Sorel DAĞISTANLI-İSTANBUL

        Kobani'de çatışmalar devam ediyor. Hava saldırıları ile nispeten sakinleşen Kobani önceki gece şiddetli çatışmalara sahne oldu. Hava bombardımanı nedeniyle ilerleyişini durduran IŞİD, top atışlarının yanı sıra bomba yüklü kamyonlarla da kenti hedef alıyor. Gece yoğunlaşan çatışmalar ise sabah saatlerinde duruldu. Gün içersinde yer yer patlama sesleri gelirken, atılan havan toplarından ikisi Türkiye topraklarına düştü. IŞİD özellikle Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın hemen yakınında bulunan noktaları hedef alıyor. Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları ise gün boyu Kobani üzerinde sorti yaptı ancak herhangi bir hedefi vurmadı.

        BM GENEL SEKRETER YARDIMCISI SURUÇ'TA

        IŞİD saldırıları ile birlikte Kobani'den kaçarak Türkiye'ye sığınan çoğu kadın ve çocuk binlerce insan da yaşam mücadelesi veriyor. Kimi akrabalarının yanında kimi hayırseverlerin evlerinde kimi de kurulan kamplarda kalıyor. Suruç'taki kamplarda kalanları dün Birleşmiş Milletler(BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, ziyaret etti. Kampta inceleme yapan Amos, "Suriye krizi başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerini; insani, ekonomik ve sağlık yönünden etkiledi" dedi.

        Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'den bir bölümünün kaldığı, Suruç'ta bulunan ve kampa dönüştürülen yatılı bölge ortaokulu YİBO'ya giden Valerie Amos, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay ile birlikte kampı gezdi ve bilgi aldı. Türk yetkililerine Kobani'den gelen sığınmacılara yaptıkları yardımlar için teşekkür eden Amos, Kobani'den gelen mültecilerin Suruç halkı ile birlikte kalmalarından etkilendiğini ifade etti.

        ‘'1 MİLYON 600 BİN SURİYELİ GELDİ''

        AFAD Başkanı Fuat Oktay ise Türkiye'nin Suriye krizinin ilk gününden beri takipçisi olduğunu ve 1 milyon 600 bin Suriyeli'ye kapılarını açtığını kaydetti. Mültecilerin Türkiye'ye 4.5 milyar lira maliyeti olduğunu belirten Oktay, uluslararası camianın ise sadece 206 milyon dolar katkısının bulunduğunu ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ