Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Uyku kaçıran kareler, gerçek hayalet, korkunç fotoğraflar, Cooper Family Ghost, marstaki insan yüzü, Loch Ness canavarı
        1

        Bu 10 gizemli fotoğrafın arkasındaki gerçeklere çok şaşıracaksınız…

        2

        10. 1941’deki “Zaman Yolcusu”

        1941’de Güney Britanya Kolumbiyası’ndaki South Fork Köprüsü yeniden açılmıştı. Birkaç sene sonra bu olaydan çekilen orjinal bir fotoğraf zaman yolculuğuna inanan teorisyenlerin kanıtı haline geldi. Özellikle bazı gözlemciler fotoğraftaki modern baskılı gömlek ve koyu renk gözlükler giyen adamın gelecekten gelen bir ziyaretçi olduğunda ısrar ettiler.

        3

        Bu iki eşya da 1940’larda bulunmuyordu ancak bu, teorinin tamamen doğru olduğunu göstermiyor. Güneş gözlükleri aslında ilk olarak 1920’lerde görülmeye başlanmıştı. Adamın gömleği ise baskılı değil, atletlerin süreç sırasında giydiği grafik dikili gömleklere benziyordu.

        4

        9. Hook Adası “Deniz Canavarı”

        Fotoğrafların ardındaki hikaye 1964’e gidiyor. Breton fotoğrafçısı Robert Le Serrec, arkadaşları ve ailesiyle gittiği Büyük Set Resifi’nde yaptığı bir deniz kazası sırasında kurbağa yavrusuna benzer devasa bir denizyılanının fotoğraflarını çekti.

        5

        1964’te photoshop olmadığı için bu fotoğrafların gerçek olduğuna inanılıyordu. Ancak fotoğraflar ve insanlarla ilgili bazı durumlar bu “gerçek”le ilgili büyük soru işaretleri ortaya çıkardı. Öncelikle Le Serrec’in Fransa’da birçok alacaklısı vardı ve Interpol tarafından aranıyordu.Daha da kötüsü, Le Serrec insanları gruplar halinde toplayıp “finansal olarak bereketli” “deniz canavarı” gezileri düzenliyordu. Bugün birçok uzman Le Serrec’in bu fotoğraflarındaki canavarın plastik olduğuna inanıyor.

        6

        8. Cooper Ailesi Hayaleti

        1950’lerde çekilen bu fotoğraf, Cooper ailesi Texas’ta önceden sahibi olan bir eve taşındığı gün çekildi. Söylenene göre fotoğraf çekilirken şüphe uyandırıcı hiçbir şey olmamıştı ancak fotoğraf basıldığında üzerinde bir hayalet olduğunu gördüler.

        7

        Fotoğraf oldukça korkutucu olsa da gerçekliğinden şüphe etmek için oldukça ciddi nedenler var. Öncelikle bu fotoğrafın 2000’lerde internette dolaşmaya başlaması, ikinci olarak ise fotoğraf veya kaynağıyla ilgili nerdeyse hiçbir şeyin belli olmaması. Son olarak ise varsayılan hayaletin bedeni fotoğraftaki ışık kaynağıyla tutarsız olacak şekilde sağ tarafta duruyor. Bu nedenle Cooper ailesinin fotoğrafının değiştirildiği düşünülüyor.

        8

        7.Antika Black Knight Uydusu

        1998’de Endeavor uzay mekiğinin, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ziyaret ettiği zaman astronotlar bir çeşit uçak gibi görünen gizemli uzay çöplerinin fotoğraflarını çektiler.

        9

        UFO uzmanları “Black Knight” (Kara Şövalye) adı verilen objeyi Nikola Tesla’nın 1899’da aldığı dış uzaydan gelen açıklanamaz radyo dalgalarıyla ilişkilendirdiler. Bugün Tesla radyo dalgalarının aslında titreşen yıldızlar vesilesiyle uzayda doğal olarak oluştuğu ve “Black Knight” cismiyle bir bağlantısı olmadığı biliniyor.

        10

        6. Mağaradaki “Öldürücü Şeytan”

        1990’ların başlarında bu fotoğraf şu hikayeyle dolaşmaya başlamıştı: “Bu Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Ras el Khaimah’da yaşanan gerçek bir hikaye ve bu fotoğraf polis kayıtlarından elde edildi.Genç bir adam bir arkadaşıyla Ras el Khaimah’taki tenha mağaralara gitti".

        11

        "Gitmemesi için uyarılmıştı. Onunla giden arkadaşının polise verdiği ifadeye göre; arkadaşının fotoğraf çekerken flaş patladıktan sonra çığlık attığını duydu. Ona seslense de cevap alamadı ve korktuğu için polise geldi. Birkaç saat sonra adamı mağara ölü buldular ve kamerasında bulunan tek fotoğraf da buydu “

        12

        Gerçekte olan ise, fotoğrafta görülen şeytanın sert plastikten yapılma bir heykel olması ve Cheddar George, İngiltere’deki Cox’un Mağarası’na yapılan Crystal Quest turunun bir parçası.

        13

        5. S.S. Watertown “Hayali Yüzler”

        Fotoğrafa konu olan hikaye 1924’e dayanıyor; S.S. Watertown ekibinden iki kişi gemide meydana gelen bir kazada gazdan zehirlenerek hayatını kaybediyor ve denize gömülüyor. Kazadan sonra ekipteki diğer kişiler suda, ölen iki arkadaşlarının hayali yüzlerini gördüklerini söylüyor.

        14

        Kaptan Keith Tracy de olayın fotoğrafını çekiyor ve o günden beri bu fotoğraf gerçek hayalet fotoğrafı olarak kullanılıyor. Ancak orijinal karedeki detaylar şüphe uyandırıyor. Fotoğraftaki diyagonal çizgiler güverte parmaklığı oluyor. Garip olarak iki parmaklık arasından sallanır gibi görülen soldaki surat, fotoğrafın düzenlediğini gösteriyor. Suratlar gerçekten suda olsa bile bu şekilde görülebilmeleri için her birinin 3 metre olması gerekir ki bu da hikayenin gerçekdışılığını ortaya koyuyor.

        15

        4. Mars’taki “İnsansı Yüz”

        25 Temmuz 1976'da NASA/JPL, Mars'taki Cydonia bölgesinden Viking 1 yörünge aracıyla çektiği bir fotoğraf yayınladı. Bir yıl sonra bu fotoğraf üzerindeki insansı yüzler nedeniyle uzaylı meraklılarının ilgisini çekti.

        16

        Ancak Viking’in yaratıcılarından Gerry Soffen insana benzeyen yüz şeklinin “ışık ve gölge oyunu” olduğunu açıkladı. Ancak bazı yorumcular bu şeklin eski Mars'lı medeniyetinin bir kanıtı olduğunu savundu. Tartışmalar Viking 1 fotoğraflarının 20 yıl sonra yeni uzay uçuşlarından elde edilen yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla yenilenmesiyle son buldu.

        17

        3. Simgeleşmiş “Loch Ness Canavarı” Fotoğrafı, 1934

        Cerrah'ın Fotoğrafı olarak da anılan bu fotoğraf İskoçya Dağları'ndaki Loch Ness'te ikamet edenlerin inandığı sözde Loch Ness Canavarı'nın en simgeleşmiş fotoğrafıdır.

        18

        Londralı doktor Robert Kenneth Wilson'ın çektiği varsayılan ancak doktorun bununla ilişkilendirilmeyi reddettiği bu fotoğraf aslında 1993'te özenle hazırlanmış bir oyundan ibaretti. Christian Spurling'in ortaya çıkardığı gerçeğe göre; bir Daily Mail çalışanı olan Marmaduke Wetherell, oyuncak bir denizaltıyla sahte bir hikaye uydurmuştu.

        19

        Bu yalan haber aslında Wetherell’ın Daily Mail'den aldığı intikamdı. Daily Mail, açıkça sahte olduğu anlaşılan Nessie canavarının ayak izlerini gerçek sandığı için Wetherell ile umumi bir şekilde dalga geçmişti.

        20

        2. Wem “Hayaleti”

        Kasım 1995'te Wem, İngiltere'de bulunan 90 yıllık belediye binası yandı. Lağım suyu ile sulanan çiftlik çalışanı ve hırslı bir fotoğrafçı olan Tony O’Rahilly, binanın fotoğrafını çekerek bastırdığında, kapı girişinde gizemli küçük bir kız görüntüsünün dahil belirdiğini iddia etti.

        21

        Bir süreliğine bu fotoğraf hayaletlerin gerçekliğine kanıt olarak geniş çapta yankı bulsa da 2010'da 77 yaşındaki bir emekli adam fotoğraftaki kızın 1922 yılına ait bir Wem kartpostalında görülen sol köşedeki kapı girişinde bekleyen kız olduğuna dikkat çekti.

        22

        Gerçekte, fotoğrafçı kartpostaldaki küçük kızı bu fotoğrafa montajlamıştı.

        23

        1. Solway Körfezi “Astronotu”

        Jim Templeton’ın 1964 yılına ait bu fotoğrafı, zaman yolculuğu veya uzaylı yaşamına ait kanıt olarak kullanıldı. Templeton, fotoğrafı çektiği sırada karede başka birini fark etmediğini söylese de filmi bastırdığında kızının arkasında uzay kostümü giymiş bir adam olduğunu fark etti.

        24

        Komplo teorisyenleri fotoğraftaki figürün, Woomera Avustralya'da başarısız bir füze saldırısı yapan iki adamın Templeton'a olan garip ziyareti olduğunu söylediler. Ancak fotoğrafa daha yakından bir bakış “astronot”un aslında kol açısından ötürü arkasının dönük olduğunu ve yüzünün dönük olmasının imkansız olacağını bu da garip bir şekilde astronotun başlığını geriye çevirdiği anlamına geliyor.