Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terör örgütü (PYD) arazide ABD'yi de satmaya başladı. Moskova'da ofisini açtı." diye konuştu

        Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terör örgütü (PYD) arazide ABD'yi de satmaya başladı. Moskova'da ofisini açtı." diye konuştu.

        Çavuşoğlu, ABD'nin PYD konusunda ciddi bir çelişkisi olduğunu belirterek, "Bir terör örgütüyle mücadelede bir başka terör örgütüne bel bağlamak çok yanlış" dedi veABD'li mevkidaşı John Kerry'nin telefonda kendisine YPG'nin güvenilmez olduğunu söylediğini belirtti.

        Açıklamalarda bulunan bakan,"Bizim, Suriye Uluslararası Destek Grubu olarak amacımız Suriye'nin topraklarını birine vermek değil tamamında dönüşümü sağlayarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır" dedi ve şöyle devam etti:

        "(Suriye'de DAEŞ'le mücadele) Biz başından beri hava operasyonlarının yanında kara operasyonlarının ve her türlü stratejinin uygulanması gerektiğini savunduk"

        Çavuşoğlu, İncirlik Üssü'ne Suudi Arabistan uçaklarının gelmesi konusunda "Şu anda malzeme ve personel konusunda girişler sağlandı. Keşifler yapıldı. Bugün, yarın uçakların gelmesi bekleniyor", dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ