Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa THY'nin uçağı Brüksel'den havalanamadı

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        Brüksel Havalimanı'nda patlama meydana gelmesi sonrası iniş ve kalkışlar iptal edilirken Türk Hava Yolları'nın da TK1942 sefer sayılı saat 08.05'de Brüksel-İstanbul seferini yapacak Airbus 321 tipi uçağı da havalanamadı.Patlamanın THY'nin Brüksel-İstanbul uçağına yolcular alındıktan hemen sonra meydana geldigi öğrenildi.

        İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan da saat 08:24 de havalanan THY'nin İstanbul-Brüksel seferini yapan Airbus 330 tipi uçağı da Amsterdam'a yönlendirildi.THY'nin saat 11:50'de havalanması planlanan İstanbul Atatürk Havalimanı-Brüksel ve İstanbul-Sabiha Gökçen uçuşları da iptal oldu.

        THY'DEN AÇIKLAMA

        Brüksel'in Zevantem Havalimanı'ndaki patlama üzerine Brüksel'de bulunan THY uçağındaki yolcuların güvenli bölgeye alınmaya başlandığı açıklandı.

        Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "TK 1942 sefer sayılı Brüksel seferinin ekibi ve yolcuları ilgili otoriteler koordinasyonunda uçaktan boşaltılmış olup havalimanında güvenliği sağlanan bölgeye alınmaktadır."

        BİLET SATIŞLARI KAPATILDI

        Türk Hava Yolları, bombalama eylemlerinin ardından İstanbul-Brüksel arasında bilet satışını 24 Mart 2016 tarihine kadar kapattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ