Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Scientology tarikatı Hollywood’da televizyon açtı

        GAZETE HABERTÜRK

        Bazı ülkelerde “Dolandırıcılık çetesi” olarak nitelendirilip yasaklanan Scientology tarikatı, 50 milyon dolar harcamayla Hollywood’da 24 saat televizyon ve radyo yayını yapacağı stüdyolarını kurdu. Scientology Media Productions şirketi adına Sunset Bulvarı’nda kurulan stüdyolarda; film platosu, canlı yayın stüdyoları, laboratuvar ve kurgu odaları bulunuyor. Stüdyoların 10 bin kişinin katıldığı açılışına tarikatın en ünlü isimleri Hollywood yıldızları Tom Cruise, Kelly Preston, John Travolta ve Kirstie Ally de katıldı.

        SERVETLERI 6 TRILYON DOLAR

        Tarikatın lideri David Miscavige, 7/24 yayın yapacak bir Scientology haber kanalının da kurulacağını bildirdi. Stüdyoların kurulmasında büyük mali katkısı olduğu belirtilen Tom Cruise’un, bazı gişe hasılatı yüksek filmleri bu stüdyolarda çekmeyi planladığı ileri sürülüyor.

        ABD’li bilimkurgu yazarı L. Ron Hubbard’ın “kişisel gelişim felsefesi” olarak geliştirdiği ancak tarikata dönüşen Scientology, insanların ruhlarının bir çeşit lanet taşıdığına ve bu lanetin kişisel gelişimle aşılabileceğine inanıyor. Tarikatın servetinin 6 trilyon dolara ulaştığı ileri sürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ