Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte Batı'ya sert çıktı!

        Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Batı ülkelerinin sığınmacılara kapılarını kapamasını eleştirerek, kendi ülkesi 'ağzına kadar dolana' dek sığınmacıları kabul edebileceğini söyledi.

        Reuters'ın haberine göre Duterte, ülkesindeki uyuşturucuyla mücadele yöntemini eleştiren Washington'ı çifte standart uygulamakla suçladı. Duterte, uyuşturucu satıcıları yerine polisin masum insanları öldürdüğünü söylediği ABD'de yobazlığın son derece canlı olduğunu savundu.

        Al Jazeera'ya konuşan 71 yaşındaki lider, Çin ve Rusya'yla ilgili olumlu yorumlar yaparken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ise içten biri olduğunu dile getirdi.

        Avrupa'daki sığınmacı kriziyle ilgili de açıklamalarda bulunan Filipinli lider, Batı ülkelerinin ihtiyaç içinde olanları yüzüstü bıraktığını ve 100 milyon nüfusa sahip ülkesinin sığınmacıları kabul etmekte istekli olduğunu vurguladı.

        Duterte, "Her zaman buraya gelebilirler ve burada memnuniyetle karşılanacaklar, ta ki ülke ağzına kadar dolana dek" dedi.

        Duterte sözlerini şöyle sürdürdü: "Sorun yok. Hayatta kalmayı başarırız. Diyorum ki onları bize yollayın. Onları kabul edeceğiz. Onlar insan."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ