Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Brezilya ekibi Chapecoense'yi taşıyan uçak düştü
        1

        Sudamericana Kupası'nda final karşılaşması için Kolombiya'ya hareket eden Brezilya ekibi Chapecoense'yi taşıyan uçak düştü.

        2

        81 yolcunun yer aldığı uçakta Chapecoense'nin futbolcuları, antrenörleri ve diğer çalışanları da yer alıyordu.

        3

        Uçakta bulunan 76 yolcu hayatını hayatını kaybederken, 3'ü futbolcu 5 kişi kurtarıldı

        4

        Sis ve yağmur yüzünden araçların giremediği bölgede arama kurtarma timler metreler boyunca kazazedeleri kendileri taşımak zorunda kaldı.

        5

        Kolombiya'da oynanacak karşılaşmanın kadrosuna dahil edilmeyen 3 isim, kulüp binasında büyük üzüntü yaşadı.

        6

        Kulübün icra komitesi başkanı Plínio David de Nes Filho ve Chapeco belediye başkanı Luciano Buligon takımın hafta sonu oynadığı Palmeiras maçının ardından bir takım işlerini halletmek için Sao Paulo'da kalarak ölümden döndü. İkili bugün öğleden sonra Medellin'e uçacaktı.

        7

        De Nes Filho bugün Günaydın Brezilya programına yürek parçalayan bir açıklama yaptı.

        8

        "Onlar birbirine profesyonel saygı duyan bir gruptan ibaret değildi. Aile gibiydiler, dostlardı. Hep gülücükler saçılırdı, mağlubiyette dahi. Mükemmel bir havaya sahiptiler, büyük bir neşe kaynağıydılar. O uçaktakiler ömürlük arkadaştı ve geride kalanlar için her şey çok zor olacak."

        9

        "Dün sabah çocuklara veda etmiştim. Bir rüyayı gerçekleştireceklerini söyleyerek gittiler. tüm duygularımız aynı hayali paylaşmıştık. Bu sabah rüyadan uyandık."

        10

        Brezilya ekibinin taraftarları, kazanın ardından kulüp binasına geldi.

        11

        24 YAŞINDAKİ KALECİNİN BACAĞI KESİLDİ

        San Vicente Vakfı Hastanesi, kazadan sağ kurtulan Chapecoense'nin 24 yaşındaki kalecisi Jackson Ragnar Follmann'ın durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

        12

        Genç kalecinin durumunun kontrol altında olduğunun belirtilen açıklamada, Follmann'ın sağ bacağının kesildiği kaydedildi.

        13

        Kolombiyanın El Espectador gazetesinde, mürettebattan sağ kurtulan Ximena Suarez, Antioquia Valisi Luis Perez Gutierreze "Şimdiye kadar sadece ışıkların kapandığını hatırlıyorum." dediği yer aldı.

        14

        Arjantinin FOX Sports kanalında da kazadan kurtulan diğer uçuş ekibi görevlisi Erwin Tumirinin, "Güvenlik protokolüne uyduğum için hayatta kaldım." ifadesine yer verildi.

        15

        Tumiri, Arjantin televizyonundaki habere göre, çarpma öncesi yolcuların çoğunun koltuklarından kalktığını ve çığlık attığını anlattı.