Çinliler'i çıldırtan prezervatif reklamı
Mao, sperm oldu!
Giriş: 17.04.2009 - 14:09 Güncelleme:
Grey Worldwide şirketince bir ecza firması için hazırlanan reklam afişinde, Mao'nun Bin Ladin ve Hitler ile birlikte yer alması, Çinliler tarafından "Asya'nın dev liderine hakaret" olarak nitelendirildi.
Afişte bir grup spermatazoid bulunuyor. Bunlardan birinin saç kesimiyle Mao, bir diğerinin badem bıyığıyla Hitler, birinin de sakalıyla Bin Ladin'i karikatürize ettiği görülüyor.
Çin Komünist Partisi'nin yayın organı Halkın Günlüğü, internet sitesinde konuya tam sayfa ayırdı. Siteye yorum yazanların çoğu, reklamı aşağılayıcı bulduğunu belirtti.
Global Times gazetesi de reklamın kırıcı olduğu yorumunu yaptı ve reklamı hazırlayan şirketin, Frankfurt'taki Çin konsolosluğuna özür mektubu gönderdiğini yazdı.
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ