Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran ambargo petrol ambargosu Avrupa Birliği AB'ye petrol ihracatı İran gerilimi

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Avrupa Birliği geçtiğimiz haftalarda, İran'a karşı petrol ambargosu uygulama kararı almıştı. Öğle saatlerinde İran'ın, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak ambargo kararına misilleme olarak, 6 Avrupa Birliği ülkesine yönelik petrol ihracatını durdurduğu duyuruldu.

        İngilizce yayın yapan devlete bağlı Press TV tarafından verilen ve tüm haber ajanslarında "son dakika" gelişmesi olarak duyrulan bu heber, yaklaşık 1 saat sonra İran Petrol Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bakanlık açıklamasında, böyle bir kararın alınması durumunda, İran Yüksek Güvenlik Konseyi tarafından açıklanacağı belirtildi.

        Sabah saatlerinde, Hollanda, İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Portekiz elçiliklerinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Büyükelçilerle petrol ambargosu konusunda görüşmeler yapıldığı ancak bunun petrol ihracatının kesildiği şeklinde basına yansıdığı düşünülüyor.

        HABERİ BİLE YETTİ

        Petrol ihracatının durudurulacağı haberi bile piyasalarda hareketlenmelere neden oldu. Haberin ilk duyulduğu sırada 117 dolar olan petrol fiyatı, yarım saatte 119 dolara çıktı. Ancak yalanlama haberi gelmeden yaklaşık yarım saat önce petrol fiyatları tekrar gerilemeye başladı. Bu da haberin arkasında spekülasyon olabileceği yorumlarına neden oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ