Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem E okul veli bilgilendirme sistemi ne zaman kapanıyor? 2022 2. dönem MEB e-Okul VBS not ve devamsızlık girişi kapandı mı? E- karne nasıl görüntülenir?
        1

        Son ders zili 17 Haziran Cuma itibarıyla çalacak. Karnelerini alarak yaz tatili hazırlığı yapan öğrenciler "E-karne nasıl görüntülenir, E okul sistemi ne zaman kapanacak?" sorularının yanıtını arıyor. E- Karne, devamsızlık bilgisi, not görüntüleme gibi öğrenci ile ilgili çeşitli işlemlerin görüntülenebildiği sistem hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte, ayrıntılar...

        2

        E OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?

        E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım zamanları haricinde kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabilmekte, bu durum ise öğrenciler tarafından E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmaktadır. E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Öğrenciler tarafından karneler için not girişinin tamamlanmasını nitelemek için kullanılan E-Okul ekranın kapanması ise artık mümkün gerçekleşmemektedir. Karne gününe kadar E Okul ekranı açık kalmaktadır.

        3

        E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

        Öğrenciler e okul sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabiliyor. Karne notlarını ise e okul yıl sonu notları kısmında görüntüleyebiliyorsunuz.

        E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        KARNE NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?

        Karnelerin alınmasına günler kala araştırılan not ortalaması hesaplama işlemi, küçük işlemlerle kolayca gerçekleştirilebiliyor.
        Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır.
        Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar.
        Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler.
        Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ