Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim EBA TV canlı yayın ders İZLE 29 Nisan 2020! İlkokul, ortaokul, lise TRT EBA TV canlı dersleri izle

        EBA TV canlı yayını uzaktan eğitim sürecinin en önemli deneyimlerinden birisi olarak öne çıkıyor. EBA TV ile öğrenciler eğitimlerine kaldıkları yerden devam ediyor. TRT EBA TV'yi televizyondan ya da internetten online olarak izlemek mümkün. Sabah saat 9'da başlayan dersler öğleden sonra 15.00'e kadar devam ediyor. Derslerin ardından da ders tekrarları yayınlanıyor. İşte 29 Nisan ilkokul, ortaokul ve lise EBA TV canlı yayın dersleri ve detayları.

        EBA TV CANLI YAYIN İZLE 29 NİSAN 2020

        EBA TV, internetten aşağıdaki bağlantıya tıklayarak izlenebilir. Ayrıca tekrar derslerine de yine aşağıdaki bağlantı üzerinden erişebilirsiniz. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri canlı yayın linkine tıkladıktan sonra sınıflarını seçerek dersleri izleyebilir.

        EBA TV'Yİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
        REKLAM

        TRT EBA TV DERS PROGRAMI (YENİ)

        Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim kapsamında İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yeni ders programı ve yayın akışı ile ilgili detayları paylaştı. İşte 27 Nisan - 1 Mayıs ders programı ve yayın akışı...

        EBA TV İLKOKUL DERS PROGRAMI

        EBA TV ORTAOKUL DERS PROGRAMI

        EBA TV LİSE DERS PROGRAMI

        TRT EBA TV FREKANS BİLGİLERİ - AYARLARI

        HD Alış Bilgileri

        REKLAM

        Polarizasyon: yatay (H)

        Alış frekansı: 12.084 MHz

        FEC: 2/3

        Sembol oranı: 13.750

        SD Alış Bilgileri

        FEC: ¾

        Sembol oranı: 30.000

        Polarizasyon: dikey (V)

        Alış frekansı: 11.916 MHz

        TRT EBA TV İlkokul: TÜRKSAT KabloTV - 932. kanal

        TRT EBA TV Ortaokul: TÜRKSAT KabloTV - 933. kanal

        TRT EBA TV Lİse : TÜRKSAT KabloTV - 934. Kanal

        TRT EBA TV İlkokul HD: TÜRKSAT KabloTV - 465. kanal

        TRT EBA TV Ortaokul HD: TÜRKSAT KabloTV - 466. kanal

        TRT EBA TV Lİse HD: TÜRKSAT KabloTV - 467. Kanal

        EĞİTİMDE YAZ TELAFİSİ

        Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

        Rehberlik öğretmenleri; tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak.

        İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

        Kendilerine ikinci görev olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile Bakanlık merkez teşkilatı ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen (yöneticilik dahil) öğretmenler, yıllık izinlerini Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre kullanacak.

        Okul müdürleriyle müdür yardımcıları, tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartıyla sırayla izinlerini kullanacak.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ