Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ege beşik gibi sallanıyor! O an sakın bunları yapmayın!

        İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birkaç saat sonra iseAFAD son deprem verilerine göre;Denizli'nin Çardak ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çardak ilçesinin ardından yine Denizli'nin Baklan ilçesi de 6.0 büyüklüğünde deprem ile sallandı.

        Denizli’nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25’te 5.7 büyüklüğünde, 8 km derinlikte deprem meydana geldi. Saat 14.19’da ise Denizli’nin Çardak ilçesinde de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu.

        DEPREMLER PANİĞE YOL AÇTI

        Paniğe neden olan sarsıntıyla birlikte vatandaşlar, evlerinden ve iş yerlerinden sokağa çıktı. Peki, deprem olduğunda tam olarak yapmamız gereken şey nedir? Deprem sırasında yapmamız ve yapmamamız gerekenleri Türkiye Deprem Vakfı Koordinatörü Seyhun Püskülcü anlattı.

        "ÇÖK KAPAN TUTUN"

        Püskülcü,"Deprem sırasında dizlerinizin üstüne çökün, ensenizi koruyun ve sağlam bir yere tutunarak depremin geçmesini bekleyin. Öncesinde ise hazırlık yapılmalı, aile afet planı olmalı, her bir odada güvenli yer neresi belirlenmeli ve depreme yakalandığında kişi neredeyse orada çök kapan tutun yapmalı" uyarısında bulunarak,deprem sırasında kaçılmaması ve koşulmaması gerektiğini kaydetti.Seyhun Püskülcü, bu kuralların binalarda bulunan kişiler için geçerli olduğunu belirterek, zemin katta olanların ise depremi hisseder hissetmez dışarı çıkmaları gerektiğini kaydetti.

        DEPREM SONRASINDA DA DİKKAT!

        Deprem sonrası için de uyarılarda bulunanPüskülcü, "Doğalgaz vanalarını kapatın, balkona çıkmayın, asansörü kullanmayın ve sakince depremin geçtiğini anladıktan sonra binayı terk edin" uyarısında bulundu.

        Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ