Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz ‘Bir daha hükümet kurulamazsa dolar asıl o zaman oynar’ - Döviz Haberleri

        Damla DUMAN / GAZETE HABERTÜRK

        Bahçeşehir Üniversitesi yüksek lisans programları koordinatörü aynı zamanda Amerikan Araştırmaları Merkezi ve Siyaset Okulu Başkanı Doç. Dr. Burak Küntay son yıllarda yüksek lisans programları üzerinden siyaset ve ekonomi konusunda Türkiye’ye örnek olacak uluslararası çalışmalar yapıyor.

        ‘FARKLILIKLARI GÖRMELİYİZ’

        Terörün ve tekrarlanan seçimin toplumda yarattığı infial, üzüntü ve psikolojisinin yanında ülkede yarattığı ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Küntay, “Şu an Türkiye’ye yatırım yapan yabancı firmalar yatırım yapmada 2 sene öncesine göre daha isteksiz. İthalat veya ihracatçı içinse doların bir gün 2.8’e indiği ertesi gün 3’ün üzerine fırladığı yerde iş yapmak mümkün değil. Artık yeni bir seçime gidiyoruz, bu dönemde alınacak her ekonomik karar iktidara artı da getirebilir eksi de. Benim görüşüm kur seçime kadar 3.10- 3.20’yi anca görür. Fakat Türkiye bir daha hükümetsiz kalırsa o zaman kurlarda patlama olur” diye konuştu.

        Ekonomik sıkıntıları gidermenin yolunun bir partinin belli bir oyla iktidara gelmesi veya iktidardan gitmesi olmadığının altını çizen Küntay “Mevcut iktidar partisi 400 milletvekiliyle de gelse 100’e de düşse çözüm değildir. Çözüm Türkiye’de birbirimize ve birbirimizden farklı olduğumuz gerçeğine saygı göstermekte. Partilerin, liderlerin hepsi gider ama Türkiye bakidir” dedi.

        Son günlerde yaşanan terör olaylarının son bulmasının her anlamda ülkeyi toparlayacağını belirten Küntay “Bu ülkede birçok insanın çözüm süreci noktasında hoşuna gitmeyen ama yeter ki ülkede huzur olsun diye verilen ödünler oldu. Ama bunun karşılığında tekrar silaha sarılmak ciddi anlamda bu ülkenin istikbaliyle ilgili bir sorundur” dedi.

        ŞİRKETLERE ÖZEL MBA PROGRAMI TASARLIYOR

        Şirketler için özel ve ihtiyaçlarına yönelik MBA programları tasarlayan Bahçeşehir Üniversitesi, Denizbank, Alarko ve Turkcell gibi şirketler için programlar hazırladı. Örneğin Denizbank’ın ihtiyaçları doğrultusunda dizayn edilen Corpared MBA programı 30 adet üst düzey yöneticinin tavsiyeleriyle hazırlandı ve ikinci yılına girdi. Dersler sadece Denizbank çalışanlarına özel ve Denizbank bünyesinde yapılıyor. Alarko MBA programını ise üçüncü senesine girmiş bulunuyor.

        ‘CEO’LARA YÜKSEK LİSANS EĞITİMİ ÇOK İLGİ GÖRÜYOR’

        Yüksek lisans eğitiminin artık lisans eğitiminin önüne geçtiğini ve yüksek lisans yapılan yerin bile önemli olduğunu belirten Burak Küntay, uyguladıkları Global MBA’da (dünya çapında yüksek lisans) katılımın yüzde 90’ının çalışanlardan oluştuğunu belirtirken yüzde 70’inin ise Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden oluştuğunu söylüyor. Küntay “Bahçeşehir’de kariyerinin önemli noktalarına gelmiş ama hâlâ eğitimine devam eden kişiler var. Örneğin Türkiye’deki en büyük Fransız yatırım bankası olan Societe Generale’in 25 yıl genel müdürlüğünü yapmış Pınar Erim Gözalan ve e-noter‘in en büyük girişimcilerinden biri olan, Boğaziçi Üniversitesi mezunu Hüseyin Karayağız. yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Global MBA programıyla tamamladı.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ