Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak İki projeye 500 milyon TL - Emlak Haberleri

        2015 yılında yapılacak genel seçimin piyasayı olumsuz etkilemeyeceğiniöngören inşaat şirketleri‘yeni model’projelerini satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas,“Piyasa seçimi satın aldı. 500 milyon liralık iki projeye başlıyoruz” dedi. Elmas, kentsel dönüşüm projeleriyle yatırımı daha da artıracaklarını ifade etti. 2015 yılına yönelik olarak iki projeye başlayacaklarını anlatan Elmas,“Sultanbeyli ve Güneşli’de iki yeni projemiz olacak. Sultanbeyli’de 350, Güneşli’de ise 500 dairelik büyüklükleri olacak. Her iki projede de komşu parsellerle anlaşmamız halinde konut sayıları bine kadar çıkacak” diye konuştu. Altan Elmas,şimdiki hazırlıkları üzerinden iki proje için 500 milyon liralık yatırım yapacaklarını kaydetti.

        GÖZLER FED KARARLARINDA

        Seçim nedeniyle piyasaya yönelik olarak olumsuz bir beklentilerinin olmadığını belirten Elmas, “Genel seçim var önümüzde ama bu satın alınmış bir durum. Satışları olumsuz etkilemeyecektir. Kimse bunu planlamalarına dahil etmiyor. Gözümüz daha çok ABD Merkez Bankası’nda. Alınacak kararlar maliyetlerimizi yükseltebilir” ifadelerini kullandı.

        ÇİMENTOCULARDAN % 10 YENİ YIL ZAMMI GELDİ

        Dünyadaki petrol ve enerji fiyatlarındaki düşüşe rağmen çimentocuların 15 Ocak’tan itibaren fiyatlarda yüzde 10 artışa gideceklerini açıkladıklarını belirten Elmas, “İnşaatçılar olarak 2014 yılında dövizden kaynaklı maliyet artışlarımız oldu. 2015 yılında bunu dengeleyeceğimizi beklerken bu haberler bize iyi gelmiyor. Çimentonun en büyük girdisi enerji.Enerji fiyatlarının düştüğü ortamda bu fiyat artışlarına anlam vermek mümkün değil. Yıla yayılan bir artışa rağmen bir anda yüzde 10’luk artışa bir anlam veremedik”diye konuştu.

        KENTSEL DÖNÜŞÜM HEDEFLERİ ARTTI

        2 yıldan bu yana İstanbul Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm çalışmalarında sona geldiklerini söyleyen Elmas,“Yeni mahalle’de 60 dönüm alanda Belediye ile birlikte 1000 dairelik bir dönüşüm yapacağız. Yılın ilk yarısında imza atacağız” dedi. Elmas, Ataşehir’de de aynı büyüklükte dönüşüm yaptıklarını söyledi.

        1.3 MİLYAR LİRALIK MARKA PROJESİ

        Altan Elmas, Bursa’da 1.3 milyar liralık Marka Rezidansve AVM projesinde 1.5 aylık dönem içerisinde projenin yüzde 20’ye yakın kısmını sattıklarını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ