Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Girişimci Sina Afra online gayrimenkul şirketi kuruyor - Emlak Haberleri

        Sefer YÜKSEL / GAZETE HABERTÜRK

        E-ticaret sitesi kurup daha sonra yabancı fona satan ünlü girişimci Sina Afra şimdi de emlak işine giriyor. Online gayrimenkul satışı için kolları sıvayan Afra, yeni şirketi için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve haziran ayı itibarıyla faaliyete başlayacaklarını söylüyor. Online gayrimenkul satış işi için Primarydoor adlı bir şirket kuran Afra işin işleyişini ise şöyle anlatıyor: “İstanbul’da bir ev sahibinin evi satmaya karar vermesi ile satışı gerçekleştirip paranın cebine girmesi süresi ortalama 3 ay 10 gün sürüyor. Biz internet sitemizden bize evi ile ilgili gerekli bilgileri giren satıcıya 48 saat içinde ekspertiz değerlemesini yaparak bir teklifte bulunacağız. Bu süre 48 saati geçmeyecek. El sıkıştığımız tutarın yüzde 95’ini ise ev sahibine peşin olarak ödeyeceğiz. Kalan yüzde 5’lik kısım ise bizim evi satmamızın ardından ev sahibine ödenecek. Biz evi satana kadar da evin tapusu ev sahibinin üzerinde olacak.”

        ‘FARKIN % 20’SİNİ GERİ ÖDEYECEĞİZ’

        Primarydoor’un satın aldığı evi 2-3 ay içinde yeni alıcıya satacağını belirten Sina Afra, “Kalan yüzde 5’lik tutara ek olarak, burada bizim satış fiyatımız alış fiyatımızın ne kadar üstündeyse tutarın yüzde 20’sini yine ev sahibine ödeyeceğiz” diyor.

        HEDEFİ İSTANBUL PAZARININ YÜZDE 1’İ

        Şirkette kendisinin yanı sıra birkaç tane melek yatırımcının da hissesi olduğunu belirten Afra, “22 kişilik ekip kurduk. İlerleyen dönemde çalışanlara da hisse verme planımız var” dedi. İstanbul’da geçen yıl 241 bin konutun el değiştirdiğini söyleyen Afra, hedeflerinin 3 yıl sonra bu rakamın yüzde 1’inin yani 2.400 evin kendileri üzerinden el değiştirmesi olduğunu vurguladı.

        LONDRA VE BERLİN DE SIRADA

        2014 yılında Markafoni’nin tamamını sattıktan sonra iki yıldır kendi kurduğu Girişimcilik Vakfı’na yoğunlaştığını belirten Afra, 20’nin üzerinde şirkette yatırımı olduğunu belirterek, “Ancak bunların hepsinde sadece yatırımcıyım. İcrada yer almıyorum. Primarydoor’da ise hem yatırımcı hem CEO olarak görev alıyorum. Markafoni’nin kuruluş sürecindeki heyecanı taşıyoruim” diyor. ABD’de bu işi yapan Opendoor diye bir yapı olduğunu söyleyen Afra, “Opendoor, yeni kurulmasına rağmen Uber’den sonra en hızlı büyüyen şirket. 2014 sonunda kuruldu ve şu anda yaklaşık 700 milyon dolarlık bir değere ulaştı” diye konuştu. Afra, yıl sonunda hedefinin bu yapıyı Londra ve Berlin’e de taşımak olduğunu sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ