Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kampanyalar Yeni Fikirtepe’nin sembolü Brooklyn Park yaşayan şehir kavramını öne çıkarıyor - Emlak Haberleri

        YENİ FİKİRTEPE’NİN SEMBOLÜ BROOKLYN PARK’DA TERASLI DAİRELERE YOĞUN İLGİ

        “Yeni Fikirtepe”nin sembol projesi Brooklyn Park’da lansman dönemine özel avantajlı fiyatlarla 10 Haziran’a kadar sürecek olan kampanyada teraslı dairelere yoğun ilgi oldu.

        Selimoğlu Group ve Pana Yapı ortaklığıyla ‘Yeni Fikirtepe’de hayata geçirilen Brooklyn Park’ın 14 Mayıs’ta görücüye çıkmıştı. İstanbul’un kentsel dönüşümünde pilot bölge olarak belirlenen Yeni Fikirtepe’de sürdürdüğü başarılı çalışmalarla sembol niteliğinde konumlanan Brooklyn Park, bölgenin en hareketli noktasında yükseliyor.

        Projede yer alan teraslı daireler yarım ay şeklindeki avluya bakıyorlar. Bu dairelerin güney cepheli ve yeşil ile içiçe geniş terasları mevcut.

        MODERN ŞEHİR PLANI

        Yeni Fikirtepe’nin şehir planı yapılırken sadece duvarlar ile çevrili bir lüks semti olmak yerine çevresi ile bütünleşerek yaşayan bir şehir olacak şekilde planlamıştır. En büyük avantajı ise ulaşım ağlarına yakınlığından dolayı özellikle iş saatlerinde bu cazibe merkezlerindeki trafik sıkışıklıklarından arınmış olmasıdır.

        AVLULU YAPI

        Brooklyn Park projesi İstanbul’da mimari olarak bir ilke imza atıyor. Projenin ortasındaki yarım ay şeklindeki avlu, mağazaları ve kafeleriyle çevresi ile içiçe tasarlanmıştır. Projeden içeri girdikten sonra ise güvenlikli bir alan olan üst platformda sosyal alanlar, parklar ve havuzlar yer almaktadır.

        Istanbul’un şehir planlı en büyük semti olan Yeni Fikirtepe’de ise cömert bir şekilde yapılan otopark yapıları ile otopark sorunu çözülürken, Ayrıca, Bağdat caddesi gibi yürüyerek alışveriş imkanıda bulunacaktır.

        140 BİN NÜFUSLU YENİ BİR KENT

        Yeni Fikirtepe toplam 1.3 milyon metre kare arazi üzerine kuruluyor. Bina yükseklikleri 80 metre ile sınırlanmış durumda. Binaların oturum alanı ise sadece yüzde 15’e geliyor. Yeni Fikirtepe’nin yüzde 25’i yeşil alanlara ayrılmış. Yeni Fikirtepe 4 milyon metrekare inşaat kapasitesi ile, 140.000 kişinin yaşayacağı, 60.000 kişinin çalışacağı yeşili bol, geniş bulvarları ve yolları ile modern bir kente dönüşecek.

        Çevresinde 5 yıldızlı oteller ve cazibe merkezleri yer almaktadır. Hemen 5 dakika mesafede, Sahil yolu, Kadıköy çarşısı, Bağdat caddesi, Acıbadem, Kalamış Marina, Moda ve Fenerbahçe Parkı gibi şehrin en önemli cazibe merkezleri çevresinde yer almaktadır.

        Projeye gelen yoğun ilgi olduğunu söyleyen Selimoglu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu; yıllardır Anadolu Yakası’nda merkezi lokasyona sahip projelere ciddi bir talep olduğunu, fakat hep şehrin çevresinde projeler yapılabildiğini, ilk defa bu kadar merkezi bir konumda bir projenin yüksek olmayan fiyatlarla satışa sunulduğunu söyledi. Teraslı dairelere çok ciddi bir talep gördüklerini ekleyen Selimoğlu, kısa bir süre içerisinde fiyatların artacağını belirtti.

        Pana Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Brooklyn Park projesi üzerinde 2 yıldan fazla çalıştıklarını, mimarisi ve sunacağı yaşam şekli ile uluslararası başarılara da imza atacağına emin olduklarını dile getirdi. Projemizde sadece bina yok, yaşam var diyen Kürşat Ufuk, deniz havası, deniz kokusu almak istiyorsanız, ayağınızı yeşile basmak istiyorsanız Bağdat caddesinin tepe noktasında yer alan Brooklyn Park projesine sizleri davet ediyorum dedi.

        Bağlantı için tıklayınız...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ