Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? 2016 Trafik cezası affı ne zaman, nereye ödenecek? - Haberin Var Mı? Haberleri

        Maliye Bakanı Naci Ağbal, mecliste görüşülen kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanundüzenlemesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Belirlenen afların arasında trafik cezaları da yer alıyor.

        Ceza affının 1000 lira altındaki borçları ilgilendirdiğini belirten Ağbal, "3,9 milyon vatandaşımızın borcu bin liranın altında. Bu da şunu gösteriyor; bizim yapılandırdığımız alacaklar bin liranın altında alacaklardan oluşuyor. Karayollarından usülsüz geçişlerden dolayı kesilen cezalar var. Bu cezalar da taksitle ödenebilecek." ifadesinde bulundu.

        TRAFİK CEZASI AFFI NEREYE ÖDENECEK?

        Trafik cezası affından faydalanmak isteyen vatandaşların öncelikle vergi dairelerine başvurmaları gerekiyor. Ardından başvuru sonucu belli olunca vergi dairelerinin belirlediği noktalarda taksitler halinde ödemelerini gerçekleştirmeleri öngörülüyor.

        TRAFİK CEZASI AFFI NE ZAMANÖDENECEK?

        Trafik cezalarının da dahil olduğu af dahilinde kararın yakın zamanda Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından vatandaşlar ekim ayı sonuna kadar vergi dairelerine başvuruda bulunmalı. Ardından vergi borcuna yönelik kasım ayından itibaren, prim borçları ise aralık ayından itibaren taksitli ya da peşin bir şekilde ödenecek. Buna cezalar da dahil.

        ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

        Şu an öngörülen yapılandırma başvurularında 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme seçeneği şeklinde sunulacak olması. 6 taksit için 1,08, 9 taksit için 1,12, 12 taksit için 1,16 ve 18 taksit için 1,24'lük katsayılı ile çarpılarak çıkan tutar taksit sayısına bölünüyor. Taksitler birer ay atlayarak ödeniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ