Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Otomatik BES’e tatlandırıcı - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Sigorta Birliği’nin düzenlediği Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Paneli’nde konuşan Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Akif Eroğlu, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) otomatik katılımda cazibe sağlanması için işveren katkısı olmaması durumunda sektörün devletten farklı, tatlandırıcı olabilecek teşvik beklediğini söyledi.

        Eroğlu, mevcut yüzde 25 devlet katkısıyla kıyaslandığında sisteme otomatik olarak katılacaklara mutlaka sistemi cazip kılacak düzenleme için Hazine Müsteşarlığı’nın çalışma halinde olduğunu da dile getirdi. Eroğlu, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de nüfus yaşlanıyor. Yaşlanan nüfus nedeniyle sosyal güvenlik sistemleri alarm veriyor. Dolayısıyla bugün işe başlayanların tasarruf etmesi daha da gerekli, bu da otomatik katılımın önemini ortaya koyuyor” dedi.

        Dünya Bankası Kıdemli Ekonomisti Kamer Özdemir, özel tasarruflardaki düşüşün temel sebeplerinden birinin kamu tasarruflarındaki artışın özel tasarruflar üzerinde önemli bir etki yaratmamış olmasını gösterdi. Özdemir, bütünsel bir yaklaşımla bakıldığında makro, spesfik ve gelir artırıcı unsurların sonucu olarak hanehalkı, şirket ve kamu tasarrufları konusunda önerilerinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ