Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY, dünyanın en yoğun havalimanı Atlanta'da - İş-Yaşam Haberleri

        Güntay ŞİMŞEK / HT CUMARTESİ

        Önce Güney Amerika’da, Kolombiya’nın 2548 metre rakımla dünyanın en yüksekteki 3. başkenti Bogota ve devamında bağlantılı olarak Panama hattında seferler başladı. Bu hafta da, Kuzey Amerika’da yaklaşık 20 yıldır dünyanın en yoğun meydanı olarak zirvede yer alan Atlanta’yı 289. nokta olarak uçuş ağına ekledi.

        THY, Atlanta ile kıta Amerika’sında 15, Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 9. uçuş noktasına ulaştı. Ancak THY bilançosunda Amerika uçuşlarının verimlilikte çok özel bir yeri bulunuyor. Atlanta hattının açılışını gerçekleştiren THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur; “Geniş uçuş ağımıza dahil ettiğimiz bu önemli nokta, yolcuların dünyalarını genişletmeyi amaç edinmiş markamızı daha da güçlendirecek” değerlendirmesini yapmış. Ayrıca THY’nin ciddi anlamda bilanço ve gelirlerini genişleteceğini söyleyelim. ABD uçuşları 1.1 milyar dolar ile cirodaki payın yaklaşık yüzde 10’u. Bu sebeple Olmuştur, ABD’de yeni hatlar ve sefer artışlarıyla koltuk km’de 2016’da yüzde 30 büyüme sağlanacağına dikkat çekerek ABD’de yeni hat yerine sefer artışı planladıklarına vurgu yaptı.

        HAFTANIN 7 GÜNÜ ATLANTA

        Haftanın her günü karşılıklı olarak gerçekleştirilecek seferlerde İstanbul’dan 14.05’te kalkan uçak, yerel saatle 19.05’te Atlanta’ya teker koyacak. 22.45’te Atlanta’dan havalanıp ertesi gün Türkiye saatiyle 16.40’ta İstanbul’a varacak. Temmuzdan itibaren Los Angeles uçuşları haftada 11’e, Washington ise 10’a çıkacak. THY yönetimi, Atlanta hattının açılışına 2010’da karar vermiş, 2015’te biletler satışa açılmış ve 355 gün için 54 binden fazla rezervasyona ulaşılmış.

        DELTA, ATLANTA-İSTANBUL UÇMUŞTU

        Atlanta Hartsfield-Jackson Havalimanı, dünyanın en büyük uçak filolarından birisine sahip olan Delta Havayolları’nın merkezi (HUB) ve uzun süredir dünyanın en yoğun havalimanı. Delta Havayolları da yıllar önce MD11 uçakları ile sadece bir yaz sezonu boyunca İstanbul-Atlanta arasında uçmuştu. Ancak devamı gelmedi. Havalimanı, 2015’te 101.4 milyon yolcu ağırladı. Listede en yakın rakibi Pekin Capital Havalimanı’nın 2015’te ağırladığı yolcu sayısının 89 milyon olması, Hartsfield- Jackson’ın zirve yolculuğuna devam edeceğini gösteriyor.

        CNN VE UPS’İN MERKEZİ

        Georgia Eyaleti’nin başkenti olan Atlanta, ABD’nin en büyük 9. şehri ve en büyük 10. ekonomisine sahip. Coca-Cola, UPS ve CNN gibi dünyaca ünlü şirketlerin merkezleri de Atlanta’da yer alıyor. Endüstri merkezi olmasının yanı sıra dünyanın en önemli kolejlerinden biri olan GATECH (Georgia Institute of Technology) sebebiyle de uluslararası öğrenciler için önemli bir eğitim merkezi.

        5 PİST 260 BİN GÜNLÜK YOLCU

        ABD nüfusunun yüzde 80’ine 2 saatlik bir uçuş mesafesinde bulunan Atlanta’yı İstanbul’a bağlamak ise her yönüyle oldukça değerli. Günde yaklaşık 260 bin yolcuya ev sahipliği yapan havalimanında 5 pist bulunuyor. Uçak iniş kalkışının toplamını ifade eden dünya geneli uçuş hareketliliği listesinde de zirvede yine Atlanta Hartsfield-Jackson Havalimanı var. Atlanta’ya 2015’te 882 bin 479 uçak iniş kalkış gerçekleştirdi.

        ATLANTA PROMOSYONUNU KAÇIRMAYIN

        İstanbul’dan, Georgia Eyaleti’nin başkenti Atlanta için THY’nin özel promosyon uçuşlarını kaçırmayın. Oldukça uygun ücretlerle seyahat edebilirsiniz. Ayrıca, Miles&Smiles üyeleri Atlanta hattında, 31 Ekim 2016 tarihine kadar yüzde 25 mil indirimli ödül biletle seyahat edebilir, uçuş sınıflarını yükseltebilir ve satın aldıkları biletler üzerinden yüzde 25 daha fazla mil kazanabilirler.

        BOEING 777-300ER UÇACAK

        İstanbul-Atlanta hattında business yolcu potansiyeli sebebiyle 49 business koltuklu Boeing 777-300ER’lar kullanılacak. Ayrıca bu uçakların 25 tondan fazla kargo kapasitesi olması da Atlanta hattının ticari potansiyeli dikkate alındığında THY için önemli bir avantaj sağlayacak.

        THY'NİN ENLERİ

        -Uçtuğu en yoğun meydan: Atlanta Hartsfield- Jackson Havalimanı.

        -Uçtuğu en yüksek rakımlı meydan: Bogota Eldorado Havalimanı.

        -En uzun uçulan hat: İstanbul - Los Angeles 13.5 saat.

        -En kısa iç hat: İstanbul- Kütahya Zafer Havalimanı.

        -En kısa dış hat: İstanbul- Varna (Bulgaristan)

        -En çok ülkeye uçan havayolu: 115

        -Filodaki en uzun menzilli uçak: Boeing 777-300ER.

        -En çok koltuk kapasiteli uçak: Boeing 777-300ER. (28 business ve 372 ekonomi toplam 400 koltuk).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ