Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Murat Ülker: Suudi Arabistan’da bisküvide pazar lideriyiz - İş-Yaşam Haberleri

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Pladis” markalarının global şirket olma yolunda atılan adımları kamuoyuyla paylaşmak için Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde düzenlenen basın toplantısına görüntülü olarak katıldı ve kutsal topraklardaki yatırım sürecini anlattı.

        Global şirket olma yolunda yurtdışındaki ilk fabrikalarını Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde kurduklarını anlatan Murat Ülker, “Bugün burada olmamızın nedeni, global yolculuğumuzun buradan başlaması. Bu topraklar bize bereketli geldi” dedi. “Dünyanın en büyük cirolu Godiva dükkânı Riyad’da” diyen Ülker, “Büyük başarıdır bu. Dükkân açmaya devam ediyoruz. Gelişmeye çok açık bir pazardayız” bilgisini verdi.

        REKLAM

        Pladis’in Türkiyeli global bir şirket olduğunu vurgulayan Ülker, “Bu global yolculukta bizi buraya taşıyan önemli tecrübeleri paylaşmak istiyorum. Cidde; Godiva ve United Biscuits yolculuğumuzda, geriye dönüp baktığımda en önemli şeyin pazarı iyi anlamak olduğunu düşünüyorum. Tüketiciye yakın olmak, onun alışkanlıklarını bilmek, raflara hâkim olmak, rekabeti iyi analiz etmek, doğru fiyat stratejileri izlemek, distribütör ve tedarik zincirini iyi kurgulamak” açıklamasını yaptı.

        ‘1 GÜNDE PAZARLIĞI BİTİRDİM’

        2000 senesinde kayınvalidesiyle ve kayınpederiyle Hacca gittiğini vurgulayan Murat Ülker, Suudi Arabistan’daki fabrikayı bir günde nasıl aldığının hikâyesini de şöyle anlattı: Ülker, “Umre ve hac arasında Cidde’ye gittim. Bir günde pazarlığı bitirip fabrikayı aldım. Bugün Suudi Arabistan’da bisküvide pazar lideriyiz, işlerimiz kârlı. Çikolata da gayretlerimiz sürüyor” dedi.

        TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI OSMANLI'DAN

        Dünyanın her yerinde farklı yerel kültürün, ağız tadının olduğu kadar iklimin de tüketicilerin üzerinde etkisi olduğunu söyleyen Ülker, şöyle konuştu: “Suudi Arabistan’da da belirleyici olan çoğu zaman iklim oluyor. İklim dışında tüketim alışkanlıklarımız benzer. Çünkü Osmanlı’nın eski mülkü, mutfağı, âdedi, insanı birbirine benziyor. Yani Balkanlar neyse Arabistan da öyle. Bu coğrafyanın âdetleri birbirine çok yakın. Ufak farklılıklar da oluyor tabii ki. Mesela Suudi Arabistan’da pötibör bisküvimiz çok satar. Buradaki marka Tea Time’dır. Fakat Türkiye’de olduğu gibi çayın yanında tüketmiyorlar. Ev hanımları bizim pötibörlerden çeşit çeşit pastalar üretiyorlar.”

        SAMİ AKBIYIK/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ