Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'e altın sertifika! - İş-Yaşam Haberleri

        Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel, Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (Leed) Altın sertifikasını almaya hak kazandı. Otelin hedefi, 2017 yılına kadar enerji tüketimini oda başına %15 oranında düşürmek.

        Polat Turizm Otelcilik bünyesinde geçtiğimiz yıl hizmete açılan Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel yaklaşık 100 milyon Avro’luk bir yatırımla inşa edilen bir “akıllı bina”da faaliyet gösteriyor. Dünyada bilinirliği ve kabul edilirliği en yüksek yeşil bina sertifikası olan Leed (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Altın Sertifikasını almaya hak kazandı. ABD’nin Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilen, çevre dostu bina değerlendirme sistemi olan Leed ile Renaissance İstanbul, Türkiye’nin Leed Altın sertifikalı ilk beş yıldızlı oteli oldu.

        KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN 5 YILDIZ

        Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel, inşaat süreçlerindeki sürdürülebilirlikten başlayarak; doğal ışıktan maksimum faydalanma, efektif iklimlendirme, arttırılmış iç ortam kalitesi, çevre dostu malzeme kullanımı gibi pek çok kriteri içeren “yeşil bina” konseptiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen “Yeşil Yıldız”ın da sahibi oldu. Bakanlığın enerji, su ve atık yönetimi ile iç hava kalitesi gibi konularda gerekli kriterleri taşıyan otellere verdiği “yeşil yıldız” değerlendirmesinde otel, 250 taban puan üzerinden 334 puan aldı.

        Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel Genel Müdürü Anıl Boydaş Tınaz, dünyadaki mega trendleri göz önüne aldığımızda kişilerin ve kurumların çevre konusunda azami hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

        “Otelimizi optimum etkinlikle işletmeye gayret ediyor ve daha iyi, sürdürülebilir bir geleceğe odaklanıyoruz. Daha uzun süreli işbirlikleri sağlamak için tedarikçilerimizde sürdürülebilirlik faktörünü geliştirmek önceliklerimiz arasında. Yeşil bir çevre için çalışanlarımızı ve misafirlerimizi çevreyi desteklemek ve korumak adına motive edebilmeyi misyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz.

        Türkiye’nin trijenerasyon sistemi kullanan tek oteli olan Renaissance İstanbul, doğalgaz jeneratörü mantığına dayanan bu sistemle bina elektrik ihtiyacının acil durumlarda sağlanmasına ve ısıtma sistemine katkıda bulunmasına imkan sağlıyor. Sistem, standart binalara göre %35 verim sağlarken, Otel elektriğini kendi bünyesinde üretebiliyor.

        SU TÜKETİMİNDE %40'A VARAN TASARRUF

        Otelde, lavabo ve duşların gider sularının belirli bölmelerde toplanıp detaylı bir filtrasyondan geçirilerek tuvalet giderlerine verildiği “gri su sistemi” sayesinde su tüketimini minimum seviyede tuttuklarını belirten Anıl Boydaş Tınaz, yağmur suyu ve gri su kullanımı ile oteldeki su tüketimini %30-40 oranında azalttıklarını belirtiyor.

        Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Marriott International ana markasına bağlı olan Otel’in birçoğu Boğaz manzaralı toplam 214 odası, 12 toplantı salonu ve bir balo salonu bulunuyor. Türk ve dünya mutfağından seçme lezzetlerin sunulduğu Arts Restaurant, panoramik İstanbul manzaralı Bar 212 ve gün ışığı alan sağlıklı yaşam merkezi R Fitness&Spa da otelin bünyesinde yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ