Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk markalarının 2023 hedefi! - İş-Yaşam Haberleri

        Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, Türk markalarının her geçen gün dünyada daha geniş bir coğrafyaya yayıldığını vurgulayarak, "Markalarımızın yurt dışındaki tecrübelerimizden faydalanıp, stratejik hatalardan uzak duracağız. Böylece bugün 3 bin olan yurt dışındaki mağaza sayımızı 2023'te 20 bine çıkaracağız" dedi.

        BMD'nin, markaların uluslararası alandaki rekabet gücünü artırıp, işbirliklerini geliştirmesi amacıyla düzenlediği yurtdışı açılımı toplantılarının ilki İstanbul'da yapıldı.

        Açılışta BMD olarak markalı ekonomiyi ülke gündemine taşıdıklarını belirten Doğan, yüksek katma değerle Türkiye'nin zenginleşmesine katkı sunduklarını, Türk markaları olarak sürekli daha uzaklara gittiklerini vurguladı.

        BMD Başkanı Doğan, "Yeni hedefimiz BM'ye üye 193 ülkede en az bir Türk markasının mağaza açmasını sağlamak. BMD, bu hedefine ulaşmak üzere, rekabetçi bir dünyada markalarımızın avantajlı konumda olmalarını sağlayacak etkinliklerle, üye firmalarımıza yol gösterici oluyor. BMD üyesi markalarımızın yurtdışında sahip olduğu 3 bine yakın mağazayı, markalı ekonomiye dönüşüm sonucunda, 2023 yılında 20 bine çıkarabileceğimize inanıyoruz" dedi.

        Etkinliğe katılan iş adamları, marka yöneticileri ve profesyonel yöneticiler, deneyimlerini paylaştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ