Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sivil Toplum DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yarın iş bırakacak - İş-Yaşam Haberleri

        DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Soma'da çok sayıda maden işçisinin ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Çerkezoğlu, olayı protesto etmek için bir dizi eylem yapacaklarını yarın da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerinin bir günlüğüne iş bırakacağını söyledi.DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yarın iş bırakacak

        Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu (DİSK) Genel Merkezi'nde Soma'daki göçüğe ilişkin basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu okudu. Konfedarasyon olarak Soma'daki olaya ilişkin çalışmalarının sürdüğünü anlatan Çerkezoğlu, yarın DİSK'e bağlı sendikaların tamamının bir günlük iş bırakma eylemi yapacağını söyledi. Fındıklı'daki Sosyal Güvenlik Kurumu önünde eylem yapacaklarını da açıklayan Çerkezoğlu, "Soma'da yaşanan bir doğal afet değildir. Kaza dedikleri göz göre gelen bir katliamdır." dedi.

        DİSK ve DİSK'e bağlı sendikalar olarak harekete geçeceklerini söyleyen Çerkezoğlu, "Yarın sabahtan itibaren KESK, TMMOB ve TBB ile birlikte saat 09.00'da tüm iş yerlerinde saygı duruşunun ardından iş bırakıyoruz. Tüm halkımızı da iş bırakarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlükleri'nin önünde yürümeye, siyah giymeye, siyah kurdele takmaya, evinin, iş yerinin balkonuna, aracına siyah bezler asmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

        DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayınladığı mesajla iş bırakacaklarını duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ