Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Fu Ying, Euro Bölgesi üyelerinin borç krizini çözmek için birlikte çalışmaması halinde bölgenin dağılabileceğini, ancak Almanya ve Fransa'nın bu riski ortadan kaldırmak için işbirliği yaptığını görmekten memnun olduklarını söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki açıklamaya göre, Fu bir Alman dergisine verdiği demeçte, Euro Bölgesinin sorunlarının mevkidaşları arasında tartışma konusu olduğunu belirterek, ''Batı güçlükler konusunda deneyimli, Avrupa ve ABD geçmişte birçok zorluğun üstesinden zaferle çıktı'' dedi.

Batılı ülkelerin ekonomisinin toparlanmasının Çin üzerinde etkileri olacağına işaret eden Fu, ''Birbirimize bağlılığımızın seviyesi çok yüksek ve Batı'nın zarar görmesi Çin'in kazancı anlamına gelmiyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Batı'nın ekonomik güçlükleri konusunda kesinlikle kaygılıyız'' diye konuştu.

Çin'in Avrupa ile ilişkilerinden sorumlu olan Fu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Euro Bölgesi'nin borç krizinin çözümü için geçen hafta açıkladıkları planın memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ