6 Denizaltı için İHALE AÇILIYOR
Türk tipi yeni denizaltı ihalesine girecek yerli ve yabancı firmalar, şartnameyi ay sonuna kadar alacak...
Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) önemli bir savunma projesiyle ilgili ihale sürecinde, yeni bir adım daha atıldı.
SSM'nin yeni tip denizaltı tedarik ihalesinde teklife çağrı dosyalarını yayımlayan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı olan yeni tip denizaltı tedariğinde ihale programını belirledi.
SSM'nin bu yıl içinde programına aldığı yeni tip denizaltı tedarik ihalesinde teklife çağrı ihale metnine göre söz konusu ihale ile ilgilenecek yerli ve yabancı firmaların, 6 adet yeni tip denizaltı tedariği için yayımlanan Teklife Çağrı Dosyalarını 31 Ocak 2007 tarihine kadar SSM'den temin etmeleri gerekiyor.
SAVUNMA DEVLERİ YARIŞACAK
SSM'nin daha önce belirlediği program çerçevesinde teklife, bilgi istek dokümanına 26 yerli ve yabancı firma konsorsiyumu cevap vermişti.
31 Ocak 2007 tarihinde yapılması programlanan ihalede teklife çağrı dokümanına cevap veren firmalar arasında, Fransa'dan Armaris, Türkiye'den
Tübitak-MAM, Aydın Yazılım ve Elektronik Sanayi A.Ş.,Norveç'ten Konsberg
Defence-Aerospocae-Naval Systems, ABD'den Kollmorgen Corporation-Elecro Optical Division, İtalya'dan Calzoni Sr.l-Submarine Systens Deparment,İngiltere'den BMT Defence Services Limited,Almanya'dan Howaldstwerke-Deutche Werft GmbH,İspanya'dan Navania, Türkiye'den Aselsan, Roketsan ile İsrail'den Tr-Elbit System şirketleri bulunuyor.
AA