Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Babalar rekor bekliyor! - Makro Ekonomi Haberleri

        Markalar seçim sonrası oluşan pozitif havayla geçen yıla göre yüzde 40 artış öngörüyor

        Karne hediyesi ve tatil alışverişleriyle birleşip Anneler ve Sevgililer Günü satışları'nı geçen yıl geride bırakarak 715 milyon liralık satışla rekor kıran Babalar Günü'nde markalar yeni bir rekor bekliyor. Seçim sonrası istikrarın devam etmesine paralel olarak piyasaların rahat bir nefes alması ile tüketicinin bu pozitif havayla harcamalarını artırmaya başladığını belirten sektör temsilcileri, durgun geçmesi beklenen temmuz ayından önce en yüksek satış rakamlarına ulaşmaya hazırlanıyor. Babalar Günü'nde alışverişi yapanın yine kadınlar olduğunu ve kadınların hem tatil hem de hediye işini bir kerede aradan çıkardığını dile getiren Kiğılı'nın Genel Müdürü Hilal Suerdem, "Hem günlük hem de aylık karşılaştırmada geçen yıla oranla yüzde 35 oranında satışlarda artış bekliyoruz" dedi.

        EVİN EKSİKLERİ ALINIYOR

        Babalar Günü'nde en çok satın alınan hediyelerin başında elektronik ürünler geliyor. Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane de özellikle laptop, cep telefonu gibi taşınabilen ürünlerin daha fazla satın alındığını belirtiyor. Bunun yanında tüketicilerin hediyeden çok evde gerekli olan ürünleri babalarına hediye olarak aldığına dikkat çeken Nane, "Evde televizyon eksikse babaya hediye olarak TV alınıyor. Durum böyle olunca satışlar da artıyor" dedi. Nane, Babalar Günü'nde en az yüzde 50 artış beklediklerini belirtti.

        İNDİRİMLER DE SATIŞI DESTEKLER

        Sabah'taki Pınar Çelik'in haberine göre, bu yıl seçim sonrası pozitif algılanan dönemle birlikte haziran ayından itibaren satışlarda yüzde 30 artış görmeye başladıklarını ifade eden Ramsey'in Genel Müdürü Hüseyin Doğan, geçen yılki rekor satışları bu yılki satışların geçeceğini, yeni bir rekorun kapıda olduğunu söyledi. Babalar Günü'nün tatil öncesi ve okulların kapandığı döneme denk geldiğine dikkat çeken Doğan, "Kampanya ve indirimlerle de satışlar desteklenecek. Biz de ikinci ürün fiyatından 'bir sıfır at' kampanyası başlattık" dedi.

        HARCAMALAR ARTTI

        Saat & Saat'in sahibi Ramazan Kaya ise istikrarın devam etmesi ve dolayısıyla da ekonominin aynı hızla pozitif yönde ilerlemesinin harcamalara yansıdığını ve tüketicinin harcama oranlarını artırdığını söyledi. Kaya, "Elma elma karşılaştırması yaparsak satışlarda en az yüzde 40 oranında artış öngörüyoruz. Özellikle 400-600 lira arasındaki ürünlerde ciddi bir satış olmasını bekliyoruz. Zaten haziran ayı başında pozitif etkileri görmeye başlamıştık" diye konuştu.

        Artık hediyeyi sipariş ediyorlar

        Vatan Bilgisayar'ın sahibi Hasan Vatan ise okulların kapanmasıyla birlikte satışların yüzde 60 oranında artmasını beklediklerini söyledi. Vatan, "Babalar almak istedikleri teknoloji ürünlerini Babalar Günü'nde çocuklarından istiyor. Bu yüzden de satışlarımız tavan yapıyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ