Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bebek mamasında Pfizer ve Eczacıbaşı işbirliği! - Makro Ekonomi Haberleri

        Söz konusu anlaşma çerçevesinde Eczacıbaşı Girişim, Pfizer Nutrisyon'un SMA ürün portföyünün tamamını Türkiye'deki satış kanallarına ulaştıracak.

        Pfizer Türkiye ve Eczacıbaşı Girişim arasındaki işbirliği dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Pfizer Nutrisyon Avrupa, Pasifik ve Gelişen Pazarlar Bölge Başkanı Emmet Browne, 90 yılı aşkın bir süredir sürdürülen araştırmalar sayesinde SMA'nın tercih edilen beslenme çözümü olmayı hedeflediğini belirterek, alanlarında ciddi deneyime sahip iki kuruluşun bu çerçevede bir araya gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

        Eczacıbaşı Topluluğu Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hakan Uyanık da hızlı tüketim alanında sahip oldukları deneyim ve bilgi birikimini Pfizer ile yapılan yeni işbirliğine aktaracaklarını, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu bünyesinde temizlik kağıtları, cilt bakım, kişisel bakım ve kozmetik ürünleri kategorilerinde birçok ürün pazara sunulduğunu, bu ürünlere SMA gibi bir markanın da katılacağını vurguladı.

        Pfizer Türkiye Nütrisyon Genel Müdürü Cem Açık ise SMA bebek mamalarının çocuklar için dengeli beslenme sunan ürünler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        ''Pfizer Nutrisyon olarak her yaştaki çocuğun sağlıklı gelişimi için bilimsel olarak gelişmiş ürünlere olan ihtiyacın farkındayız. Türkiye'de Pfizer Nutrisyon'un kurulmasının ardından, Pfizer uzmanlığı ve sınıfının en iyisi ARGE altyapısı ile geliştirilmiş geniş yelpazede bir dizi ürünü ülkemizde kullanıma sunduk. Eczacıbaşı Girişim ile yaptığımız bu işbirliği, bebek ve çocukların sağlıklı büyümesi ve gelişimini desteklemek üzere ülkemizdeki pek çok anne babanın ihtiyaç duyduğu kritik beslenme ürünlerine kolaylıkla erişimini sağlayacak. Bu ortaklığın Pfizer Nutrisyon;un gelecekte de bu ihtiyacı karşılamaya devam etmesine önemli destek olacağına inanıyorum.''

        Eczacıbaşı Girişim Genel Müdürü Volkan Tüzel de Eczacıbaşı Girişim'in birbirinden farklı satış kanallarında hizmet verdiğini, SMA mamalarının satışının kendilerine önemli bir sinerji sağlayacağını ifade etti. Yaygınlık konusunda Eczacıbaşı Girişim'in ciddi bir güce sahip olduğunu vurgulayan Tüzel, ''Bebek ürünleri kanalında büyümeyi ve farklı ürünleri pazara sunmayı sürdüreceğiz. Bu anlamda Pfizer ile SMA mamaları için yaptığımız işbirliğinin çok başarılı sonuçlar ortaya koyacağına inanıyoruz'' dedi.

        Pfizer'in özel bilimsel Biofactors System'i kullanılarak tasarlanmış SMA ürünleri, Türkiye'de Pfizer Nutrisyon'un GOLD ürün portföyü içinde pazarlanacak. SMA mamaları Amerikan Pediyatri Akademisi (AAP), Avrupa Pediyatrik Gastroentereloji, Hepatoloji ve Nutrisyon Derneği (ESPHGAN) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) gibi önde gelen beslenme otoritelerinin en güncel tavsiyeleri çerçevesinde geliştirildi.

        Yeni GOLD serisinin küçük çocukların değişen gıda ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kilit önem taşıyan besinleri ''tam ve doğru miktarlarda'' sunduğu, beslenme uzmanlarının yaptığı araştırmaların A vitamini, D vitamini, demir, çinko ve iyot gibi besin maddelerinin yeterince alınmadığı takdirde bebekler ve küçük çocuklarda risk oluşturabildiğini gösterdiği belirtildi. GOLD dizisi ürünlerin, belirtildiği şekilde tüketildiğinde ''eksikliği risk oluşturan'' besin maddelerini en az yüzde 100 oranında sunduğu ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ