Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: 10 bin kilometre yüksek hızlı tren yolu yapacağız - Makro Ekonomi Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada,

        2023 ve 2035 yılına kadar demiryollarında yol haritalarını belirlediklerini anlatarak, "10 bin kilometre yüksek hızlı tren yolu ve 4 bin kilometre konvansiyonel demiryolu yaparak, mevcut ağı iki katından fazlasına çıkaracağız" dedi.

        Artık her ilin yüksek hızlı tren istediğini belirten Yıldırım, "Önceden nereye gitsem karayolu isteniyordu. Şimdi nereye gitsem 'yüksek hızlı tren bizim ile, bizim ilçeye ne zaman gelecek' sorusuyla karşılaşıyorum" diye konuştu.

        Vatandaşların taleplerinin ne kadar karşılandığının tespiti için dönem dönem yaptıkları kamuoyu araştırmasına göre, vatandaşların yüzde 80'inin maliyeti ne olursa olsun yüksek hızlı tren hatlarının yapımına devam edilmesini istediğini, yüzde 90'ının hızlı trenle grur duyduğunu belirten Yıldırım, hızlı trenin Türkiye'yi gelişmiş ülkeler ligine yükselttiğine inananların oranının ise yüzde 65'i bulduğuna dikkati çekti. Yıldırım, ankete katılanların yüzde 77'sinin yüksek hızlı treni hükümetin ve devletin başarısı olarak gördüğünü söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ