Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ekonomi Bakanlığının desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin koordinatörlüğünde TÜBİTAK MAM TÜSSİDE'nin Gebze Yerleşkesi'nde düzenlenen 5. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması etkinliği düzenlendi.

Bakan Işık, programın açılışında yaptığı konuşmada, bugünün otomotiv sektörü ve yerli otomobil projesi için bir dönüm noktası olacağına inandığını belirterek, Türk Otomobili Geliştirme Projesi'nde, çok önemli bir mesafe aldıklarını söyledi.

Bugün itibarıyla, özel sektörle, otomotiv yan sanayisiyle, üniversitelerle, öğrencilerle, akademisyenlerle, çok daha yakın bir işbirliği sürecini başlatacaklarını dile getiren Işık, proje pazarı ve komponent tasarım yarışmasının da bu açıdan çok iyi bir başlangıç olacağını anlattı.

Işık, yerli bir otomobil markası oluşturulamamasının insanların içinde adeta bir ukde kaldığına dikkati çekerek, Türk otomobili yapmanın toplumun öz güveni açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ