Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Zuckerberg'den çalışanlarına 'ırkçılık' uyarısı - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM ÖZEL HABER

        The Black Lives Matter (Siyah Hayatlar Önemlidir) hareketi, Amerika'da Afro-Amerikan bireylerin yaşadığı ırkçılık, polis şiddeti ve eşitsizlik gibi sorunları gün ışığına çıkarıyor. Ancak görünen o ki Facebook'un beyaz ağırlıklı Kaliforniya ofisinde çalışanların bazıları bu görüşte değil.

        Sadece çalışanlara gönderilen bir şirket notunda Mark Zuckerberg, bazı çalışanların hareketin sayfasında yer alan adını All Lives Matter (Tüm Hayatlar Önemlidir) şeklinde değiştirdiklerini fark ettiğini belirtti. Çalışanlarının sadece yüzde 2'si siyahi olan şirket konuya dair doğrudan bir yaklaşımı benimsemiş.

        Zuckerberg notunda "Duvarlarımıza insanların ne yazacağı konusunda hiçbir zaman kurallarımız olmadı. Herkesin birbirine saygılı davranmasını bekliyoruz" dedi.

        İŞTE O MEKTUP

        Gizmodo'unun ulaştığı mesajın tamamı şöyle:

        MPK duvarında birçok kez Siyah Hayatlar Önemlidir yerine Tüm Hayatlar Önemlidir yazıldığını gördük.

        geçen hafta gerçekleşen Soru-Cevap'ta bunun kabul edilemez olduğu yorumuma ve şirketin diğer yöneticilerinden gelen birçok mesaja rağmen bu durum tekrarlandı. Bu saygısız davranıştan dolayı zaten hayal kırıklığına uğramıştım ancak mesajım sonrası bunun tekrarlanmasının kötü niyet içerdiğini düşünüyorum.

        Geçmileri baskı ve ırkçılık ile dolu olan siyahi vatandaşlar ABD'de bazı sorunlar ile karşı karşıya kalıyorlar. Siyah Hayatlar Önemlidir demek diğerleri önemli değildir anlamına gelmiyor. Sadece siyahi vatandaşların hakları olan adalete kavuşmalarını istiyor.

        Kimsenin duvarlara ne yazacağı konusunda kuralımız olmadı, herkesin birbirine saygı duymasını bekliyoruz. İçerik ya da lokasyon ne olursa olsun bir şeyin üzerini silmek konuşma özgürlüğünün sınırlanmasıdır, ya da birinin özgürlüğünün diğerinden daha önemli olduğu imasıdır. Facebook herkesin saygı gördüğü bir topluluk olmalı.

        Bu siyahi vatandaşlar için yaralayıcı ve stres verici bir süreç oldu ve Facebook ailesi olarak olayları inceliyoruz.

        Herkesin 3 Mart'ta belediye binasında gerçekleşecek etkinliğe katılmasını ve BLM (Siyah Hayatlar önemlidir hareketi hakkında bilgilenmelerini umuyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ